zomer Napisano Październik 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2007 Witam! Słyszałem o programie revisor. Nie mam pojęcia jak z tego korzystać?. Potrzebóję wykonać kopię systemu Fedora 7. Jeżeli ktoś kożystał z tego programu "revisoar" to prosiłbym o wskazówki. Co po kolei należy robić żeby nagrać system na płycie DVD z obecną konfiguracją? Wiem że najpierw należy zainstalować pakiet yum install revisor Ale co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Październik 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2007 a gdzie ty dowiedziales sie ze ten program robi jaka kolwiek kopie systemu ??? "Revisor is a very nice project from Fedora, that enables you to customize and compose your own installation and live media" revisor jest bardzo fajnym projektem fedora ktory pozwala tobie na dostosowanie i ulozenie twojej wlasnie instalacji i live media" nie ma slowa o robieniu zadnej kopi - to znaczy w pewnym sensie to jest jaka kopia ale nie ma tak ze jak bylo chyba ghost ze zgrywalo sie caly obrazna plyte a pozniej jak sie chcialo to przegrywalo sie na dysk jak zwykly plik i system juz byl . tu masz linka co i jak - widac nie szukales w google www.hakin9.org/upload/linux+/PDFVersion/Revisor.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2007 a jeśli chodzi o kopię systemu, to polecam bzip, używam bardzo często co prawda jeśli wcześniej nie przysiądziesz i nie napiszesz kilku skryptów, to trochę to mało wygodne; jeśli chcesz czegoś prostego i (mniej więcej) klikalnego to polecam program partimage; najlepiej odpalić go z płyty jakiegoś systemu Live, chociażby z Rescue CD, bo uruchomiony system czasem odpali coś z crona, zapisze logi, zacznie się aktualizować... i kończy się to tym, że w czasie archiwizowania akurat pliki na partycji są nadpisywane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomer Napisano Październik 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 Do robienia obrazu partycji używam rescue CD Live, opeatego na gento. Ale ja chce wypalić płytę instalacyjną Fedory 7. Trochę czsu poświęciłem żeby moja Fedora miała środowisko KDE, bo było tylko GNOME. Doinstalowałem wiele programów i chciałbym to wszystko mieć po ponownej instalacji systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi