Maciuch Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 Udało mi się zainstalowaćc program aMule, oraz go zaktualizować, ale co z tegoo skoro nie wiem gdzie on jest zainstalowany i jak go uruchmic Po wpisaniu polecenia amule w terminalu wyskakuja jakies blesy, podejrzewam ze chodzi o to, ze nie jest on przystosowany do pracy w konsoli, w wyszukiwarce programow znalazlo mi plik wykonywalny amule w /usr/bin, ale nie moge go uruchomic;/ Prosze o pomoc btw... Moj pierwszy post- witam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 a co ci wywala jak uruchomisz go w konsoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Październik 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 fatal error: mismatch between the program and library build version detected the library used 2.6 ( no debug, Unicode, compiler with C++ ABI 1002, wx containers, compatible with 2.2, compatible wih 2.4) and your program used 2.6 ( no debug, Unicode, compiler with C++ ABI 1002, wx containers, compatible with 2.2, compatible wih 2.4) Przepisane reczne wiec moga byc literowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 Udało mi się zainstalowaćc program aMule, oraz go zaktualizować. Jak/skąd instalowałeś i aktualizowałeś amule. Jeśli instalowałeś pakiet yumem to jakich repozytoriów używasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Październik 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 sciagnalem wersje rpm, z jakiegos forum (link był na [chyba] oficjalnej stronie) otworzyl mi sie program do instalacji programu, pozniej zaktualizowal sie sam, wszystko wydaje sie ok, po prostu nie wiem jak go uruchomic;/ EDIT: paczka nazywala sie tak: aMule-2.1.3-1_FC5.i586.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 Zainstalowałeś paczkę do FC5 o ile masz tę wersję to powinno być dobrze, jednak sądzę że nie, więc powinno zadziałać yum remove amule i yum install amule. PS: czytaj forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Październik 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 ale skoro zaktualizowal mi amula to czy nie powinno dzialac? EDIT: Zrobiłem jak radziłeś więc powinno zadziałać yum remove amule i yum install amule. i wysypało mi coś takiego Is this ok [y/N]: y Downloading Packages: Running rpm_check_debug Running Transaction Test Finished Transaction Test Transaction Check Error: file /usr/bin/amule from install of amule-2.1.3-2.lvn6 conflicts with file from package aMule-2.1.3-1_FC5 file /usr/bin/ed2k from install of amule-2.1.3-2.lvn6 conflicts with file from package aMule-2.1.3-1_FC5 Error Summary ------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 paczka nazywala sie tak: aMule-2.1.3-1_FC5.i586.rpm ale skoro zaktualizowal mi amula to czy nie powinno dzialac? Transaction Check Error: file /usr/bin/amule from install of amule-2.1.3-2.lvn6 conflicts with file from package aMule-2.1.3-1_FC5 file /usr/bin/ed2k from install of amule-2.1.3-2.lvn6 conflicts with file from package aMule-2.1.3-1_FC5 Error Summary ------------- Chyba raczej jednak nie zaktualizowało, wyraźnie jest napisano że masz wersję aMule-2.1.3-1_FC5, a jedziesz na FC6. Co do ostatniego loga to nie usunąłeś amula, wykonaj polecenie 'yum remove amule' albo/i 'yum remove aMule' i dopiero wtedy 'yum install amule'. PS: Czytaj forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 a ja mam obecnie następujący problem: aMule mi się wykrzacza (normalne w przypadku instalacji z paczek), ale nie tylko z powodu bug'a w samym programie... ostatnio nagminnie przy wysypaniu sie aMule'a pojawia się nast. komunikat: [zajec00@zajec-505 ~]$ amule /usr/share/themes/Clearlooks-gOrangeous/gtk-2.0/gtkrc:3: Nie można odnaleźć dołączanego pliku: "icons/iconrc" Initialising aMule Checking if there is an instance already running... No other instances are running. Loading temp files from /home/zajec00/amule/Temp. Loading PartFile 9 of 9 All PartFiles Loaded. ListenSocket: Ok. External connections disabled in config file *** Server UDP socket (TCP+3) at 0.0.0.0:4665 *** TCP socket (TCP) listening on 0.0.0.0:4662 *** Client UDP socket (extended eMule) at 0.0.0.0:4672 Adding file /home/zajec00/amule/Temp/001.part.met to shares Adding file /home/zajec00/amule/Temp/002.part.met to shares Adding file /home/zajec00/amule/Temp/004.part.met to shares Adding file /home/zajec00/amule/Temp/007.part.met to shares Adding file /home/zajec00/amule/Temp/008.part.met to shares (amule:14332): GLib-WARNING **: giounix.c:400Error while getting flags for FD: B��dny deskryptor pliku (9) czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dokładnie o co chodzi? (że o GLib to sie domyśliłem , ale coś więcej? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi