shrek999 Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 Witam, ostatnio powróciłem do Fedorki7 po jakimś czasie gdy zraziłem się do systemu. Teraz z zaparciem siedze i kombinuje. Ale pojawiają się pewne problemy 1. aticonfig --list-powerstates i inne polecenia nei działają po instalacji XGL'a + compiz - fuzion a jest to polecenie które jest mi konieczne do życia. 2. jak wymusić inne napięcia od standardowych przy dynamicznej pracy procesora i (_wogóle_ → w ogóle) ORT. Na windowsie za pomocą NHC zbiłem napięcia na mnożnikach od 6x do 10x na 0,950V przez co na max power działa na baterii jak na minimum. 3. jak pomapować multimedialne przyciski do systemu tak aby mute, vol up, down itp działały? będe wdzięczny za linki inne aniżeli google.pl // google.com // forum.fedora.pl/index.php?search gdyż sam szukam ale warto się zawsze kogoś mądrzejszego spytać. pozdrawiam Shreku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 co do klawiszy: gnome-keybinding-properties Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 2. jak wymusić inne napięcia od standardowych przy dynamicznej pracy procesora i (_wogóle_ → w ogóle) ORT. Na windowsie za pomocą NHC zbiłem napięcia na mnożnikach od 6x do 10x na 0,950V przez co na max power działa na baterii jak na minimum. Mnie też to interesuje więc jeśli ktoś coś ma to bardzo chętnie przeczytam i spróbuję. Pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Październik 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 wracając do błędów. $ aticonfig --set-powerstate=1 Error: Unable to obtain POWERplay information. aticonfig: parsing the command-line failed. działało dopóki nie zainstalowałem używając tego skryptu XGL'a + compiza http://nicofo.tuxfamily.org/dotclear/index.php/2007/02/23/25-automatic-installation-of-xgl-compiz-and-beryl-on-fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi