Skocz do zawartości

Biblioteki Gcc Do Ansi C

shrek999

Rekomendowane odpowiedzi

repo development jest służy nowej wersji fedory zawsze, więc jeżeli nie jesteś testerem raczej nie masz czego tam szukać (szkoda nerwów :P )

Powiedz co dokładniej potrzebujesz przy programowaniu (obsługę czego), bo może już masz to w systemie :)

na wydziale zaczynamy c czyli poprostu standardowe biblioteki dostepne np w DEVie / borlandzie itp.

Hymm zakładam że nie wiesz co to gcc

Dla c to chyba wystarczy tylko yum install gcc jak nie to walnij wszystko yum install gcc-* nie jest tego dużo ...chyba.

Najprostsza kompilacja gcc opcje plik1 plik22 ... dla C

g++ opcje plik1 plik22 ... dla C++ reszta tu

http://mops.uci.agh.edu.pl/~pracuch/

reszte znajdziesz na forum i w google ;) chyba że nie o to chodzi :P

Hymm zakładam że nie wiesz co to gcc

Dla c to chyba wystarczy tylko yum install gcc jak nie to walnij wszystko yum install gcc-* nie jest tego dużo ...chyba.

Najprostsza kompilacja gcc opcje plik1 plik22 ... dla C

g++ opcje plik1 plik22 ... dla C++ reszta tu

http://mops.uci.agh.edu.pl/~pracuch/

reszte znajdziesz na forum i w google ;) chyba że nie o to chodzi :P

wiem czym jest gcc ;p wiem jak sie kompiluje ( mana kazdy głąb odpali zresztą ) tylko chodzilo mi o biblioteki ;p

wybacz, ale dlatego miałem wątpliwości czy o to chodzi

więc o co ci właściwie chodzi? standardowe biblioteki są z gcc, borland ma własną "filozofię" programowania i pewne funkcjie nie zadziałają pod gcc, Dev-C++ (chyba to miałeś na myśli) ma zubożały gcc, ale osobiście natrafiłem na brak pewnej funkcji od losowania (rand48 czy jakoś tak)

Nie rozumiem czego ci brakuje żeby programować w C???

wybacz, ale dlatego miałem wątpliwości czy o to chodzi

więc o co ci właściwie chodzi? standardowe biblioteki są z gcc, borland ma własną "filozofię" programowania i pewne funkcjie nie zadziałają pod gcc, Dev-C++ (chyba to miałeś na myśli) ma zubożały gcc, ale osobiście natrafiłem na brak pewnej funkcji od losowania (rand48 czy jakoś tak)

Nie rozumiem czego ci brakuje żeby programować w C???

no wlasnie dotej pory jak cos pisalem w cpp czy w c to w devie czy borlandzie ostatnio w zwiazku z czesciowym przymusem wrociłem do fedorki i stwierdziłem iż mogłbym na tym systemie cos pisac aczkolwiek nie wiem czy sa potrzebne biblioteki. Czym jest gcc wiem ale ze prowadzacy mowil mi ostatnio iz standardowa paczka gcc nie zawiera zadnych bibliotek i powiedzial zebym sobie dociągnoł paczki z rozszezeniem *-dev a ze takowych nie znalazlem wiec skierowałem swoje pytanie tutaj.