mxeon Napisano Październik 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2007 Witam Popełniłem następujący grzech: W runlevelu3 dodałem sobie wpis który uruchomienia openvpn i przy starcie systemu niestety wszystko 'dzięki' temu staje, moje pytanie jak można się dostać do linii komend aby usunąć ten wpis? Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2007 1.Płyta instalacyjna -> "Rescue installed system" (czy jakoś tak podobnie, 3 opcja od góry) albo po ukazaniu się menu <Escape> "linux rescue" <Enter> i dalej postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie. Preferowałbym ten sposób. lub 2.Płyta LiveCD i podmontowanie partycji. lub 3.Spróbuj uruchomić w trybie single user tj. gdy pokaże się menu GRUB wciśnij kolejno: "a" (małe), spacja, "s" (małe), <Enter> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mxeon Napisano Październik 31, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2007 uj uruchomić w trybie single user tj. gdy pokaże się menu GRUB wciśnij kolejno: "a" (małe), spacja, "s" (małe), <Enter> Od razu spróbowałem 3 możliwość i pomogło. Wielkie dzięki, ta sytuacja uświadomiła mi jak dużo jeszcze się muszę naumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi