Skocz do zawartości

Compiz Laguje Gf8400m Gs

marcin21

Rekomendowane odpowiedzi

Moj sprzet to hp pavilion dv6625ew, karta graficzna gf8400m gs.

Zainstalowalem sobie compiz fusion 0.5.2 (0.6 chyba jeszcze nie ma w repo) i do tego emeralda. Calosc chodzi koszmarnie wolno, sa straszne lagi(1-2 sek) przy minimalizacji okienek albo chocby przy przechodzeniu miedzy zakladkami w Firefoksie.

Ogolnie akceleracja mi dziala, direct rendering: Yes, glxgears ok 3000 fps, dzialam na zamknietych sterach nvidi 100.14.19.

Z tego co udalo mi sie wygooglac to moze byc jakis blad wlasnie w driverach nvidii dla kart z serii 8xxx. Nie znalazlem natomiast zadnego konkretnego rozwiazania, ani nawet informacji czy to na pewno blad driverow i czy w kolejnych wersjach bedzie poprawiony.

Ktos sie orientuje o co chodzi?

dzialam na zamknietych sterach nvidi 100.14.19.

Instalacja tych sterowników nie jest zalecana! Trzeba zainstalować otwarte sterowniki z repo Livna, gdyż na karcie gf 7300 na oficjalnych sterach mam ~1500 fps a na sterach z livna mam ~3000 do ~4000 fps.

Kamills

Instalacja tych sterowników nie jest zalecana! Trzeba zainstalować otwarte sterowniki z repo Livna, gdyż na karcie gf 7300 na oficjalnych sterach mam ~1500 fps a na sterach z livna mam ~3000 do ~4000 fps.

Kamills

O ile wiem to w livna sa wlasnie zamkniete, a tylko domyslnie w fedorze sa otwarte. Mam zaistalowane te z livna (kmod-nvidia).