sebcioz Napisano Listopad 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2007 Witam! Niedawno postanowiłem "przenieść" się z Ubuntu na Fedorę. Posiadam kartę wifi na PCI, na chipsecie Atheros, model TP-link TL-WN551G. Tu pojawia się moje pytanie, czy Fedora po instalacji systemu automatycznie wykryje kartę i pozwoli sie połączyc z siecią zabezpieczoną WPA (tak jak w konkurencyjnej dystrybucji)? Czy będę musiał używać ndiswrappera (bo na stronie tp-link nie ma sterów na Linuksa TP-LINK) do karty, a później instalował wpa_supplicant? Pozdrawiam, sebcioz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2007 Siema. Jeśli to Atheros to możesz spróbować poszukać czegoś o madwifi dla Fedory. Pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Listopad 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2007 WPA jest obsługiwane, a z kartą to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi