gordon Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Witam Zainstalowalem fedore 8 i chcialem zaisntalowac kamerke internetowa. Jednak po wpisaniu lsusb lub lspci wywala mi komunikat: command not found. Dodam ze mam zainstalowane usbutils i pciutils (nawet je odinstalowywalem i zainstalowywalem jeszcze raz ale nic nie pomoglo). Czy ktos ma jakies sugestie o co chodzi? Pozdrawiam Gordon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Za nim wpiszesz lsusb, daj: su - Ta kreska jest cholernie ważna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordon Napisano Listopad 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Za nim wpiszesz lsusb, daj: su - Ta kreska jest cholernie ważna! Dzięki wielkie, tak zadziałało ! Mógłbyś mi wyjaśnić, do czego jest ta kreska? I dlaczego tylko jako root mogę wyświetlić te polecenia? Pozdrawiam Gordon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Ta kreska powoduje, że wczytywane są zmienne środowiskowe ustawione dla roota, w tym ścieżka do katalogu /sbin, w którym są polecenia lspci i lsusb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi