DAREK WL. Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Mam taki problem ; gdy chce wyswietlic zawartość partycji windy to mi wyskakuje TODO: have to rethink extra options Co mam w tej sytuacji zrobic :?: Prosze o porade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Masz zainstalowaną obsługę partycji FAT32 i NTFS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Sterownik "ntfs-3g" mam zainstalowany . Natomiast modułu "kmod-ntfs" nie moge zainstalowac bo chce mi zaraz zmienic jadro na inne. A jesli sie zmieni jadro to zaraz jest problem z ponowna instalacja sterów nvidii :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagil Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 W jaki sposób montujesz partycje ntfs :?: Z linii poleceń czy fstab :?: Podaj polecenie jakim montujesz lub zawartość fstab Jeśli montutjesz przez polecenie mount to spróbuj zamiast mount: mount.ntfs-3g /dev/sd.. /mnt/katalog ".." - nr partycji Ja nie miałem żadnego problemu z odczytem i zapisem na partycje ntfs pod fedorą 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 pewnie montuje tym automatem co sie pojawil w f8 i montuje automatycznie w gnome ... ja mam tez pytanko do tego ... jak to montowanie wylaczyc lub nim zarzadzac bo nieche zeby wszystko podmontowywal (a to nie jest zwiazane z fstabem niestety:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 Ja mam zewnętrzny dysk z partycją ntfs. Pod F7 było ok, ale pod F8 mam ten sam komunikat. Ale pomogło mi wybranie własciwości podmonotwywanego urządzenia i zakładki Montowanie odznaczyłem opcję "Montowanie przez użytkownika". I jak teraz się montuje bezbłędnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 pewnie montuje tym automatem co sie pojawil w f8 i montuje automatycznie w gnome ... ja mam tez pytanko do tego ... jak to montowanie wylaczyc lub nim zarzadzac bo nieche zeby wszystko podmontowywal (a to nie jest zwiazane z fstabem niestety:) A klasyczny sposób: wpisać do fstab z opcją noauto? próbowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemq Napisano Styczeń 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2008 Witam, to jest mój pierwszy post na forum fedory i od razu walę z pytaniem. Teraz partycję mi montuje jakiś automonter dziwny który raz montuje gdzie indziej a potem gdzie indziej. W wyniku czego exaile ma problem z bazą danych muzyki (bo się ciągle przenosi). Jak to wyłączyć albo jakoś ujarzmić? W fstabie tego nie ma. Nie wiem gdzie by to można znaleźć i wyłączyć, a potem tradycyjnie dodać do fstaba? Już wszystko jasne, wystarczyło wpisać je do fstaba i już mi nic nie miesza Niestety nie wszystko jest ok, bo teraz nie chce mi montować płytek automatycznie po włożeniu do napędu Jak to naprawić, dodam że consolekit jest włączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi