Black Dog Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Witam. Nie tak dawno opisywałem problem padania sieci wifi przy odpaleniu klienta p2p, konkretniej do torrentów. Ale miałem fedorę 7, stare jądro, i szczerze mówiąc działało i było ogółem ok. Teraz ostała mi się ino Fedora 8, upgrade z yuma [może dlatego ciągle się z tym borykam?]. Sytuacja wygląda tak: Połączam się z wifi. Mogę siedzieć godzinami, sieć chodzi. Wystarczy że włączę ktorrenta [lub inny program do torrentów] i po kilku minutach sieć zamiera. Tzn. połączona pozostaje, ale żadne dane nie przechodzą pingi etc. Będę chyba testował z FrostWire- może sieć gnutella będzie działać. Ale tak czy siak torrenty są mi niezbędne. Co może się dziać? Jeżeli trzeba, jestem w stanie dostarczyć wymagane informacje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Mam ten sam problem, tak jak Ty robiłęm upgrade przez yum`a. Jak tylko włączę ktorrent to pada sieć. Muszę poszukać jakiegoś buga dotyczącego tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Daj znać gdzie można tego szukać, to Ci pomogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Tutaj można szukać, tutaj też zajrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 na bugzilli byłem przed chwilą, w bugach od f8 nie ma nic, w f7 nie znalazłem ale może coś przegapiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Listopad 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 Zmniejsz upload, może się zapycha połączenie z internetem i nie synchronizuje pakietów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Zmniejszyłem, ale nic to nie dało. Utworzyłem sobie nowy profil... Na standardowych ustawieniach. Zapuściłem na nim ktorrenta i co? I chodzi!! No więc sobie profil ustawiłem jak chciałem etc... I tu uwaga, dziwna zależność- jak włączę compiza, i zaczną grać wszystkie efekty graficzne podczas używania to po kilku minutach sieć pada.... Tak więc CHYBA jest to związane z compizem. Od czego zależy- nie wiem dokładnie. Obecnie testuję czy będzie wszystko działało w porządku BEZ compiza... EDIT: Bez Compiza też się wysypuje... Miałem dość, doinstalowałem mu na siłę jądro 2.6.22.1-41.fc7, i w ten sposób mam fedorę 8 z jądrem 7 Ale co najważniejsze- na tym jądrze sieć nie pada Zobaczymy czy nie będzie problemów z innym oprogramowaniem, ale to już inna sprawa... IntrudewBoy jak znajdziesz przyczynę daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 ja też z torrentami miałem problem az wkońcu znalazłem fajny sposób. uTorrent. aplikacja windowsowa, odpalić i elegancko chodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Widzisz, murcin u mnie to się nie spisuje... Znaczy utorrent działa, ok, ale nie rusza mnie odpalanie aplikacji z win na (_linuxie_ → Linuksie) ORT... po co, mamy dobre zamienniki... Zresztą, utorrent się wysypuje- przynajmniej u mnie. W dowolnym momencie potrafi się po prostu... wyłączyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Nic nie znalazłem niestety o takich problemach. Chyba zgłoszę ten problem w bugzilli. Wydaje się, że to może być wina ktorrenta ale cholera od czasu gdy wyłączyłem compiz-fusion wszystko chodzi. Przynajmniej nie pamiętam padów wifi. Jeszcze pomęczę i jeśli padnie to zgłaszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Tak czy siak jest coś nie tak, bo Compiz-Fusion daje piękne efekty, które chcę miec bo mi umilają pracę, a ktorrentem ściagam pliki, więc takie wyłączanie jednego albo drugiego nie wchodzi w grę, i to nie tylko u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 Tak czy siak jest coś nie tak, bo Compiz-Fusion daje piękne efekty, które chcę miec bo mi umilają pracę, a ktorrentem ściagam pliki, więc takie wyłączanie jednego albo drugiego nie wchodzi w grę, i to nie tylko u mnie Nadal masz takie problemy? Ja teraz przesiadłem się na nowszą wersję KTorrent i nie mam żadnych problemów. Możesz pobrać tutaj. Poza tym zainstalowałem update do Compiz Fusion. O update tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 Nadal. Zaktualizowanie ktorrenta nic nie daje, więc to wina compiza. A update nie idzie ni chu chu zainstalować, bo ciągle wysypuje mi błędy z zależnościami- niby mam zainstalowane maleństwo ale z repo, i może to dlatego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 Raczej na pewno dlatego. Powinieneś usunąć compiz a potem zainstalować compiz-fusion wg. mojego posta. Na końcu update doinstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 No już tak zrobilem zaraz po napisaniu poprzedniego mojego postu. I co? I dziala! Od tamtej pory net śmiga na jądrze 2.6.23.1-49.fc8, czyli najnowszym z repo i wszystko śmiga. Dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi