Skocz do zawartości

Fedora 8, P2p I Padanie Wifi- Czyli Jazdy Ciąg Dalszy

Black Dog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie tak dawno opisywałem problem padania sieci wifi przy odpaleniu klienta p2p, konkretniej do torrentów.

Ale miałem fedorę 7, stare jądro, i szczerze mówiąc działało i było ogółem ok.

Teraz ostała mi się ino Fedora 8, upgrade z yuma [może dlatego ciągle się z tym borykam?].

Sytuacja wygląda tak:

Połączam się z wifi.

Mogę siedzieć godzinami, sieć chodzi.

Wystarczy że włączę ktorrenta [lub inny program do torrentów] i po kilku minutach sieć zamiera. Tzn. połączona pozostaje, ale żadne dane nie przechodzą pingi etc.

Będę chyba testował z FrostWire- może sieć gnutella będzie działać.

Ale tak czy siak torrenty są mi niezbędne.

Co może się dziać?

Jeżeli trzeba, jestem w stanie dostarczyć wymagane informacje.

Pozdrawiam.

Zmniejszyłem, ale nic to nie dało.

Utworzyłem sobie nowy profil... Na standardowych ustawieniach. Zapuściłem na nim ktorrenta i co? I chodzi!!

No więc sobie profil ustawiłem jak chciałem etc...

I tu uwaga, dziwna zależność- jak włączę compiza, i zaczną grać wszystkie efekty graficzne podczas używania to po kilku minutach sieć pada....

Tak więc CHYBA jest to związane z compizem. Od czego zależy- nie wiem dokładnie.

Obecnie testuję czy będzie wszystko działało w porządku BEZ compiza...

EDIT:

Bez Compiza też się wysypuje... Miałem dość, doinstalowałem mu na siłę jądro 2.6.22.1-41.fc7, i w ten sposób mam fedorę 8 z jądrem 7 :D

Ale co najważniejsze- na tym jądrze sieć nie pada ;)

Zobaczymy czy nie będzie problemów z innym oprogramowaniem, ale to już inna sprawa...

IntrudewBoy jak znajdziesz przyczynę daj znać ;)

Widzisz, murcin u mnie to się nie spisuje... Znaczy utorrent działa, ok, ale nie rusza mnie odpalanie aplikacji z win na (_linuxie_ → Linuksie) ORT... po co, mamy dobre zamienniki... Zresztą, utorrent się wysypuje- przynajmniej u mnie. W dowolnym momencie potrafi się po prostu... wyłączyć...

Nic nie znalazłem niestety o takich problemach. Chyba zgłoszę ten problem w bugzilli. Wydaje się, że to może być wina ktorrenta ale cholera od czasu gdy wyłączyłem compiz-fusion wszystko chodzi. Przynajmniej nie pamiętam padów wifi. Jeszcze pomęczę i jeśli padnie to zgłaszam.

Tak czy siak jest coś nie tak, bo Compiz-Fusion daje piękne efekty, które chcę miec bo mi umilają pracę, a ktorrentem ściagam pliki, więc takie wyłączanie jednego albo drugiego nie wchodzi w grę, i to nie tylko u mnie :)

Nadal masz takie problemy? Ja teraz przesiadłem się na nowszą wersję KTorrent i nie mam żadnych problemów. Możesz pobrać tutaj. Poza tym zainstalowałem update do Compiz Fusion. O update tutaj.