tomis Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Witam Jaką komendę wpisać w grubie, aby system mi wstał w trybie tekstowym? Iksy mi nie startują w F8 i chciałbym zobaczyć co jest. Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Nie w GRUB'ie tylko w /etc/inittab. Znajdź initdefault:5 i zmień na initdefault:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulo Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Albo po prostu w grubie - w kernelu, z którego zamierzasz wystartować wpisz na końcu komendy startującej "3" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Czyli przy wyborze jądra naciskasz "a", a potem za "rhgb quiet" dajesz spację i wpisujesz 3. I działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Czyli przy wyborze jądra naciskasz "a", a potem za "rhgb quiet" dajesz spację i wpisujesz 3. I działa Albo na stale sobie to ustawiasz edytujac /etc/grub.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulo Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Albo na stale sobie to ustawiasz edytujac /etc/grub.conf ...i zapomnij raz na zawsze o takim banalnym problemie, o którym wielokrotnie już pisano na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Listopad 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Dzięki za pomoc. Ja wiem że to było banalne pytanie, ale nie koniecznie wszyscy znają się tak jak wy, a szukałem w historii. ok ale mój główny problem pozostał wpisuję startx i koniec pokazuje się czarny ekran i zwis kompa. Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 [...]pokazuje się czarny ekran i zwis kompa.Proponuje przeszukać jeszcze raz forum. Były podobne problemy poruszane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 A podczas ładowania systemu Avahi i Hal nie wywalają jakichś błędów? W stylu nie znaleziono biblioteki libcośtam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Listopad 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 nie wywala mi żadnych błędów przy ładowaniu, ale po zapodaniu mu komendy "chcon -t textrel_shlib_t ./lib/libjs.so" wywala komunikat nie ma takiego pliku ani katalogu z roota oczywiście Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi