kurzawa Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Chciałem wypróbować PulseAudio ale mam problem. Wpisałem w terminalu. yum install pavcontrol pavumeter paman padevchooser paprefs Ładnie mi wszystko pobrało, więc wpisałem w konsoli: pulseaudio Pierwsze co postanowiłem zrobić to odpalić totem-xine w PulseAudio. Więc dałem: gedit /.xine/config i edytowałem z: audio.driver:audio na: audio.driver:pulse Potem uruchomiłem totem-xine uruchomiłem jakiś przypadkowy plik, a potem uruchomiłem PulseAudio Volume Control a w zakładce Playback nic się nie pojawiło. Wie ktoś może dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 z moich obserwacji wynika, że ten na pulsowych suwakach wszystkiego nie ma - u ciebie nie widzi Xine, u mnie nie widział Audacity; masz zainstalowany odtwarzacz Xine, czy tylko xine-lib? jeśli masz Xine, to można tam dużo ustawień ładnie wyklikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Kurzawa, po co odpaliłeś ręcznie pulseaudio?? Powinie się uruchamiać przy starcie systemu. Audacity nie jest obsługiwany przez pulseaudio. Należy go odpalać poleceniem pasuspender audacity . Wtedy audacity uzyskuje bezpośredni dostęp do alsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Listopad 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Kurzawa, po co odpaliłeś ręcznie pulseaudio?? Powinie się uruchamiać przy starcie systemu. Audacity nie jest obsługiwany przez pulseaudio. Należy go odpalać poleceniem pasuspender audacity . Wtedy audacity uzyskuje bezpośredni dostęp do alsy. [kurzawa@localhost ~]$ pasuspender audacity bash: pasuspender: command not found Co zrobić? EDIT: Brakowało pakietu pulseaduio-utils. Ale czy wie ktoś co mam zrobić żeby dodać xine do PulseAudio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi