macmus Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 otóz siedze sobie obecnie na ubuntu w oczekiwaniu na drivery od ATI do serii HD do kernela F8 tak aby compiz ruszył Natknałem się na problem z odczytywaniem plików tekstowych z partycji ntfs widows visty (txt z napisami do filmów): http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=58836 ustawiłem p_PL.UTF-8 potem nawet, ale dalej widze krzaki w plikach tekstowcyh z windows'a jak to w fedorze jest rozwiązane ? dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Sprawa jest chyba jasna. W podanym przez Ciebie wątku jest wyrażnie powiedziane, że niezależnie jakie jest kodowanie systemu, to w odtwarzaczu trzeba ustawić kodowanie windowsowe, bo w takim formacie są pliki z napisami. I to są zagadnienia niezależne od dystrybucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Listopad 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 wlasnie niedawo dodano odpowiedź teraz wiem ze fstab odnosi sie tylko do nazw samych plików .. a zawartość to już inna bajka dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi