Fedorek Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 Hej! Mam takie pytanko: jakich portow uzywaja apt i yum? W pracy admini maja chyba cos zablokowane na firewall'ku i nic sie nie chce ani sciagac, ani update'owac :-( Przegladarka dziala normalnie, nie mam wlaczonego firewall'a na kompie dla ktorego chce ciagnac patche. No chyba, ze trzeba cos dodatkowo skonfigurowac?? Thx very much ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docento Napisano Październik 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 Nie wiem jakich portow, ale omijasz 'problem' w ten sposob: 1) Instalujesz nakladke Synaptic i tam w ustawieniach mozna podac serwer PROXY (Ustawienia > Preferencje > Siec) 2) Edytujesz plik 'apt.conf' (vi /etc/apt/apt.conf) i tam jest taki wpis o nazwie Acquire, gdzie w miejsce Proxy wpisujesz adres swojego firewalla lub PROX'ego. Enjoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Październik 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 moge sie mylic ale to sa zwykle serwery html.. czyli port 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi