MitS Napisano Listopad 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 Witam serdecznie.... uaktualniłem sobie jajko ostatnio i wszystko mi pod nim chodzi, chciałem więc usunąć stare jądro: [root@ozyrys ~]# rpm -qa | grep kernel kernel-devel-2.6.23.1-42.fc8 kernel-headers-2.6.23.1-42.fc8 kernel-2.6.23.1-42.fc8 kernel-2.6.23.1-49.fc8 [root@ozyrys ~]# rpm -e kernel-2.6.23.1-42.fc8 [root@ozyrys ~]# i niby mi się kernel usunął, no i dobrze, ale pytanie brzmi ... czy te pakiety: kernel-devel-2.6.23.1-42.fc8 kernel-headers-2.6.23.1-42.fc8 też mogę usunąć czy lepiej je zostawić ... bo nie chciał bym instalowac znowu bawić się w odzyskiwanie systemu bo coś padło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 Jeśli usunąłeś pakiet kernel-2.6.23.1-42.fc8 to *-devel i *-headers do niego możesz usunąć tym bardziej. A po co w ogóle usuwasz ręcznie? Przecież przy następnej aktualizacji to najstarsze odinstaluje się samo o ile nie zmieniałeś parametru installonly_limit w /etc/yum.conf, czyli pozostała tam domyślna wartość 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Listopad 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 oki dzieki za odpowiedz ... a recznie to robie bo w sumie .... zawsze tak robiłem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi