borzole Napisano Listopad 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2007 Problem dotyczy VMD Visual Molecular Dynamics miałem już z nim problem przy instalacji, ale teraz musiałem zainstalować go jeszcze raz i mam inny problem Wymagał tego sudo yum install qt tcl tk compat-libstdc++-33 compat-libstdc++-296 a przy najmniej części. Pewnie nikt tego programu nie używał, ale może chociaż ktoś się orientuje jak powinno działać. Program po załadowaniu pliku z danymi powinien obsłużyć go przez jakieś pythono-Tcl/Tk skrypty i o ile na poprzednim kompie działało, to teraz ładując ten sam skrypt z danymi dostaję komunikat "invalid command name" podobnie jest, gdy próbuję załadować jakieś przykłady z tutoriala. Dotychczas zainstalowałem: Fedora 7 vmd-1.8.6.bin.LINUX.opengl.tar.gz Poprzednio miałem ten sam system i wersje vmd, niestety nie jestem pewien co do dodatkowych programów potrzebnych do działania Dodatkowo: yum install qt tcl tk compat-libstdc++-33 compat-libstdc++-296 oraz dla pewności: yum install fltk netcdf numpy TkCon tcllib babel potem jeszcze tcl* i tk* i nadal nic Sam program się uruchamia nie dając żadnych błędów, aż do momentu załadowania jakiegokolwiek pliku. Wówczas dostaję "invalid command name". Podobnie jest przez: $ vmd -debug >run Był bym wdzięczny za jakąś sugestię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi