rooty Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Mam taki problem. Ściągnąłem Beryla z Windowsa, bo na Linie jeszcze nie mam neta. Zainstalowałem go i wyglądało tak, jakby działał. Jednak jak chciałem za pomocą Managera go uruchomic, to ekran robił się czarny, i wszystko wyglądało jak zwykle. Proszę o jakąś podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twoface Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Jaka wersja fedory? Jakie środowisko Gnome czy KDE? Jaka karta graficzna? Czy zainstalowałeś sterowniki? Dlaczego beryl (który już nie jest rozwijany) a nie compiz-fusion? PS. Radzę jednak najpierw odpalić neta w Linuksie. Zalecane jest instalowanie oprogramowania za pomocą yum a nie z plików rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooty Napisano Listopad 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Fedora 8, GNOME, Radeon 9200 i otwarte sterowniki. Z netem na razie ciężko, więc może wymyślisz coś innego? Z compizem nie było by takich kłopotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Owszem, z compiz-fusion mogłoby nie być takich problemów... Ale musisz mieć net, bo trzeba dociągnąć paczki takie jak: compiz-fusion, compiz-fusion-extras, ccsm, itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooty Napisano Listopad 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Ok. Wielkie dzięki. Pozdrawiam. --------------(łączenie postów-Karlik) Jeszcze jedna, mała sprawa:) Na jakim środowisku graficznym Compiz-Fusion sprawuje się lepiej? KDE czy GNOME? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twoface Napisano Listopad 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2007 Wydaje mi się że nie ma różnicy. Ale może ktoś robił jakieś testy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi