Tobiasz Dziubiński Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 Siemka. Kozystam z FC6 chce przejsc na FC8 ale po moich przygodach z repozytoriami w FC6 i sterownikami do nvidi troche sie boje... Czy moglby mi ktos podac tak dokladny opis zainstalowania repozytoriow jak tu : TEMAT O REPOZYTORIACH I powiedziec czy bardzo sie roznia te wersje? Wiecie jak to jest... Tzeba sie uczyc cierpliwosci w rozwiazywaniu problemow dlatego chcialem najpierw to zalatwic a pozniej zmienic te systemy Jeszcze jedno chcialbym zrobic sobie zapasowa kopie plikow na dysku mam zapasowy i pendrive 5Gb Chcialbym przeniesc na nie calosc. Jak to zrobic? Z gory dziekuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Grudzień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2007 1. A nie prościej zrobić jak w FAQ? 2. Nie wiem o co chodzi, zaznacz wszystko, kopiuj, wklej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2007 Kozystam z FC6 chce przejsc na FC8Podstawowa zmiana jaką zobaczysz to taka, że wszystkie dyski twarde (IDE, (S)ATA, SCSI) są widziane jako /dev/sd* a nie jak w FC6 /dev/hd* (to już od F7 tak jest). Reszta tutaj → http://docs.fedoraproject.org/release-notes/ - notki do F8 na razie tylko po angielsku. Jak masz osobna partycję "/" (ew. również "/boot") to jeśli zachowasz ostrozność to nawet backupu nie musisz robić. Po prostu zainstaluj od nowa i nie zaznaczaj partycji innych niź "/" i "/boot" do formatowania. Jeszcze jedno chcialbym zrobic sobie zapasowa kopie plikowNo to rób A tak bardziej serio: 1.tar - pamiętaj o opcji "-p" zachowującej uprawnienia. 2.jeśli masz ext3 to dump - mój ulubiony umożliwia odtwarzanie interaktywne, kompresuje backup (tak jak i tar zresztą - odpowiednia opcja potrzebna) 3.klika innych sposobów, choćby cp, kopia partycji "sektor w sektor" przez dd itp Jak masz zapasowy dysk, to zrób sobie na nim odpowiednio dużą partycję, podmontuj i jedziesz. Robię podobnie, więc sposób sprawdzony i pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Grudzień 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2007 Okis. Juz sie przezucilem jest fajniejsza od Fc6 duzej roznicy nie ma ale troche poprawione graficznie itp. Dzieki za pomoc. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi