dawidoff82 Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 Witam, Zetknąłem się z niecodziennym problemem. Mianowicie podczas pracy na FC8 64bitowej nagle otrzymałem komunikat w konsoli "cannot allocate memory" Zużycie pamięci RAM doszło do 2GB i nastąpiło wykorzystanie 512MB SWAPu. Już nie mogłem zbyt wiele zdziałać w konsoli, więc pomyślałem, że reboot pomoże. Jednak po restarcie system nie doszedł do graficznego okna logowania, system staje na trybie tekstowym logowania. Loguję się więc i polecenie fresh -m pokazuje mi na starcie zużycie 1GB RAM i całego SWAP i dalej komunikaty typu ... fork: Cannot allocate (xxxxx) memory (0 kB allocated) czy coś takiego. Polecenie "top" podobne wykorzystanie pokazuje. Proszę Was o pomoc, bo sam już nie wiem co mam zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 Spróbuj: ps aux > plik.txt i przeanalizuj lub załącz na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi