Black Dog Napisano Grudzień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2007 Witam. Potrzebuję rpmów z mplayerem [z gui] oraz xmmsem [z xmms-mp3]... Szukałem na rpm.pbone.net ale tam jest tyle plików że szczerze przyznam- nie mam pojęcia które pościągać żeby bylo dobrze. U siebie na lapie mam zainstalowaną Fedorę 8, i ciągnąłem paczki z repo livny... Ale na komputer (_wogóle_ → w ogóle) ORT niepodłączony do sieci potrzebuję rpmów Fedora 7 tam stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2007 Hmmm.. nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chodzi Ci o ściagnięcie paczek rpm, żeby zainstalować na odłączonym od sieci komputerze? Jeśli tak, to wejdź na jakimś podłączonym do sieci kompie do yumex, przejdź do zakładki (opcji?) "Wszystkie" i wrzuć odpowiedni filtr "mplayer", "xmms" itp - masz wtedy nazwę pakietu i wersję, potem na rpm.pbone.net albo wprost na download.fedora.redhat.com i ściągnij co trzeba. Na rpm.pbone.net po wejściu na stronę danej paczki masz wyspecyfikowane pakiety, od których zależy poprawna instalacja. Drugi sposób - na kompie bez sieci wgrywasz do jakiegoś katalogu wszystkie pakiety z płyty DVD instalacyjnej, robisz repo lokalne i instalujesz przez yum. Do tego samego katalogu możesz wgrywać potem najnowsze pakiety i aktualizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi