jacob Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Chciałbym usunac z pulpitu ikony.Posiadam wiele dysków, ikony dysków po zamontowaniu wyswietlaja sie na pulpicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 W Edytorze Konfiguracji zmień sobie klucz /apps/nautilus/desktop. Tutaj leżą ustawienia ikonek na pulpicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Tylko zmieniajac tamto straci pokazywanie np. pendrivow na pulpicie. W ten sposob http://matlas.obsysa.net/2007/12/05/ikony-...ome-i-fedora-8/ pozdbedziesz sie samych dyskow twardych i tylko nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baqers Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Fajny sposób, dzięki matlas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3on Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 mam to samo pytanie, też chcę ukryć wszystkie ikony z pulpitu. Sprawdzałem stronę matlasa ale tam jest martwy link do treści pliku który trzeba utworzyć ( http://phpfi.com/281204 ). Mam Fedore 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 mam to samo pytanie, też chcę ukryć wszystkie ikony z pulpitu.Jak wszystkie to zrób to tak jak napisał bartucha82 (gconf-editor). Właściwie to nie ma większego sensu walczyć o ikonki pendrive czy płyty na pulpicie, bo i tak po automatycznym zamontowaniu pojawia się okienko nautilusa i dalej w nim działamy. Jeszcze po wprowadzeniu zakładek w nautilusie to w ogóle mija się to z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi