Rasp Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Witam serdecznie... Problem wygląda następująco... Posiadam lapa Acer 7720ZG.. Obecnie korzystam z Compiza-Fusiona z repo leigh123@linux: # rpm -qa |grep compiz libcompizconfig-0.6.99-2.fc8 compizconfig-backend-gconf-0.6.99-1.fc8 compiz-fusion-plugins-main-0.6.99-6.fc8 compiz-gnome-0.6.99-8.fc8 compizconfig-python-0.6.99-1.fc8 compiz-fusion-plugins-extra-0.6.99-4.fc8 compiz-bcop-0.6.99-1.fc8 compiz-0.6.99-8.fc8 ze sterów nvidii z livny: # rpm -q kmod-nvidia kmod-nvidia-169.07-1.lvn8 i emeralda: # rpm -qa |grep emerald emerald-0.6.99-3.fc8 emerald-themes-0.6.99-1.fc8 # emerald --version emerald: emerald version 0.6.99 Kadu mam w wersji najnowszej z livny: # rpm -qa |grep kadu kadu-theme-glass16-0.5.0-2.fc6 kadu-0.5.0-4.fc8 kadu-theme-crystal16-0.5.0-2.fc6 Po klknięciu w przychodzącą wiadomość na kadu (dokładnie w momencie kiedy ma się pojawić nowe okienko rozmowy) następuje reset X'ów i wracam do ekranu logowania. W przypadku przełączenia Window Managera na Metacity problem znika... Problem pojawił się naprawdę niedawno.. ale nie pamiętam czy wiązała się z tym jakakolwiek aktualizacja.. wcześniej wszystko było OK. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i go rozwiązał? Będę próbował włączania/wyłączania różnych wtyczek w Compizie i/lub zmian konfiguracji już włączonych. Czekam na wszelkie sugestie dotyczące rozwiązania albo miejsc gdzie można zacząć szukać śladów - co dokładnie wysypuje X'y. Pozdrawiam Rasp.. EDIT: Najlepsze jest to że wysypuje się tylko przy otwieraniu przychodzących wiadomości.... zauważyłem właśnie że kiedy otwieram nowe okno rozmowy z kimś z listy to okienko pojawia się normalnie, a X'y się nie wysypują.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 nic nie piszesz o tym czy przeinstalowywałeś którychś z programów zacznij najpierw od compiz a potem zobacz kadu powiedz jeszcze czy masz jakiś szczególny motyw kadu lub compiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Grudzień 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Temat do usunięcia.. Po ostatniej aktualizacji paczki compiz-fusion-plugins-main problem przestał występować... Pozdrawiam i dziękuje fanatykowi za zainteresowanie tematem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 Hmmm to wygląda jakby był problem nie w samym okienku lecz w module odpowiedzialnym wyskakujące powiadomienie... jest ich kilka i maja w nazwie notify np XOSD-notify (bodajże) Możesz spróbować wyłączyć dany moduł i wtedy chyba będzie tylko "mrugać" słoneczko Kadu jeśli przyjdą wiadomości a jak się nie da modułu to w konfiguracji wyłącz "wyskakujące powiadomienie" Uh teraz zauważyłem listę postów i informację o rozwiązanym problemie tylko czemu do licha nie pokazało wszystkich postów o_O To wprowadza w błąd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziok18 Napisano Styczeń 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2008 Witam ten problem takze mi sie pojawił, przeinstalowalem juz sterowniki od karty graficznej, aktualizacja compiz'a takze niepomogla. Siedze już nad tym 2 dzien i moje pomysły sie juz wyczerpaly moze wy coś poradzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Styczeń 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2008 Komunikator Pidgin obsluguje gadu-gadu i nie ma z nim najmniejszych klopotow. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziok18 Napisano Styczeń 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2008 tylko mnie on strasznie denerwuje... (_niedziała_ → nie działa) ORT tak jakbym chciał.. nie ma tych funkcji itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi