porterneon Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Witam. Mam zainstalowany counter strike przez wine. Kiedys mi to dzialalo. Teraz steam sie odpala ale zadna z gier juz nie. Counter strike source laduje sie ale jak klikne opcje lub inna zakladke to gra sie wysypuje. Condition zero nawet nie chce zaladowac menu glownego gry. Mam wine 9,49 i zainstalowane stery od nvidii. W czym jest problem? W konsoli tez nie wywala jakis specjalnie interesujacych bledow. PS: Zakladam ze problem lezy po stronie dzwieku. Jak ustawilem w wine emulacje sterownika i sprzetu do cs source sie uruchomil. Starsze wersje condition zero i 1.6 dalej kwicza. Emulacja akceleracje niestety strasznie obciaza sprzet. Czy te klopoty moga byc zwiazane z serwerem dzwieku Pulse? Czy mozna to ustrojstwo spokojnie bez negatywnych konsekwencji wyrzucic z systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 A jakby ustawić ALSA i bez emulacji dźwięku?? albo całkiem go wyłączyć?? Może wtedy ruszy?? Jak ruszy będzie pewność, że dźwięk i pozostaną próby dopasowania ustawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Grudzień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 Wywalilem pulse audio serwer i teraz cs source i Hl2 dziala ale cs condition zero i 1.6 nie wlanczaja sie. Wysypuja sie przy wczytywaniu menu. Dziwne bo te gry zawsze dialaly na wine. W koncu napisane sa w Openglu. Jak to ugrysc zeby bylo dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Próbowałeś z roota odpalać ? Czasami w problemach z winem to pomaga u mnie w przypadku csa 1.6 na wine bez steam przed updatem winea działało właśnie na roocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cracket Napisano Styczeń 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2008 a próbowałeś jak man przykazał: export WINEDEBUG=warn+all wine ....... i wypluć loga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Marzec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 Dla informacji: Aktualizacja strownikow nvidii do najnowszych lub powrot do serii 100 rozwiazuje problem. Sterowniki z serii 169 mialy blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi