wyksztalcioch Napisano Styczeń 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2008 [root@FreeBook ~]# wlassistant kbuildsycoca running... Loaded application options. All interfaces: eth0, wifi0, wlan1 Wireless interface(s): wifi0, wlan1 Permissions checked. DHCP Client: dhclient All executables found. scan: /sbin/iwlist wifi0 scan Networks found: 1 ICE default IO error handler doing an exit(), pid = 9365, errno = 11 ACTION: CONNECT. Running DHCP client found. kill_dhcp: /sbin/dhclient -r wifi0 ==>stderr: Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.6-Fedora Copyright 2004-2007 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/ wifi0: unknown hardware address type 801 wifi0: unknown hardware address type 801 Listening on LPF/wifi0/ Sending on LPF/wifi0/ Sending on Socket/fallback No pre-connection command specified. iwconfig_set: /sbin/iwconfig wifi0 mode managed channel 6 key restricted xxxxxxxxxx essid WikipediaRulez iwconfig_ap: /sbin/iwconfig wifi0 ap 00:19:E0:14:12:42 ifconfig_dhcp: /sbin/dhclient wifi0 ==>stderr: Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.6-Fedora Copyright 2004-2007 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/ wifi0: unknown hardware address type 801 /sbin/dhclient-script: configuration for wifi0 not found. Continuing with defaults. /etc/sysconfig/network-scripts/network-functions: line 78: wifi0: Nie ma takiego pliku ani katalogu wifi0: unknown hardware address type 801 Listening on LPF/wifi0/ Sending on LPF/wifi0/ Sending on Socket/fallback DHCPDISCOVER on wifi0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7 DHCPDISCOVER on wifi0 to 255.255.255.255 port 67 interval 21 Running DHCP client found. kill_dhcp: /sbin/dhclient -r wifi0 ==>stderr: Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.6-Fedora Copyright 2004-2007 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/ wifi0: unknown hardware address type 801 wifi0: unknown hardware address type 801 Listening on LPF/wifi0/ Sending on LPF/wifi0/ Sending on Socket/fallback CONNECTION FAILED. disconnect: /sbin/iwconfig wifi0 mode managed key off ap off essid off Czy wie ktoś jak można to naprawić? Nie mogę się połączyć z siecią bezprzewodową Prawdopodobnie problemem jest źle skonfigurowane dhclient. Co trzeba przekonfigurować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2008 Prawdopodobnie selinux blokuje. Jeżeli masz włączonego demona settroubleshoot i program /usr/bin/sealert to powinien zgłosić błąd, że blokuje łączenie, sugerując utworzenie czegoś w stylu polityki lokalnej, albo wyłączenie selinuksa. Najszybszym sposobem jest właśnie wyłączenie selinuksa i odpalenie sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Styczeń 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2008 Prawdopodobnie selinux blokuje. Jeżeli masz włączonego demona settroubleshoot i program /usr/bin/sealert to powinien zgłosić błąd, że blokuje łączenie, sugerując utworzenie czegoś w stylu polityki lokalnej, albo wyłączenie selinuksa. Najszybszym sposobem jest właśnie wyłączenie selinuksa i odpalenie sieci. Wyłączyłem zaporę i w SElinuks ustawiłem wszędzie disabled i dalej nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 uruchom inna aplikacja to networkmanager lub kwifimanager , ja uzywam networkmanager a u mnie tak wszystko smiga wifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Styczeń 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 uruchom inna aplikacja to networkmanager lub kwifimanager , ja uzywam networkmanager a u mnie tak wszystko smiga wifi Wina nie leży raczej w programie, tylko w 'dhclient'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 taki kod mialem blad z wlassisant i tak h** .to raczej program do d*py .. spróbuj to wpisz knetworkmanager w konsole .. Ja skonfigurowalem moje polaczenia .. ale autoamtycznie ;] 1. Uruchomic kwifimanager - > szukaj siec -> Sprawdz czy istnieje siec .. 2. Dalej uruchomic knetworkmanager i tray lezy na panelu no nastepnie wybierz siec . 3. wszystko smiga ;] Ja mam niezabezpieczony router bez hasla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Styczeń 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2008 NIestety żadnego kwifimanagera mój yum nie chce mi zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2008 Jeszcze raz sproboje ci to : yum install kdenetwork-extras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Styczeń 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2008 A mogłbyś mi powiedzieć, jak używając tego połączyć się z którąś z sieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2008 Uruchomiles kwifimanager , czy masz dostepne sieci ale widoczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi