Tobiasz Dziubiński Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 Witam! Mam maly problem... Chce zainstalowac sterowniki ATI Na stronie: http://poradnik.fedorapl.org/#graficzne Pisze: UWAGA! Użytkownicy kart graficznych ATI Radeon do karty Radeon 9250 powinni używać otwartych sterowników. Sterowniki takie domyślnie są inicjowane w systemie. Akceleracja sprzętowa działa bardzo dobrze i wspiera takie technologie jak AIGLX (Compiz, Beryl). Karty od Radeon 9500 są już wspierane przez zamknięty sterownik fglrx. Niestety nie wspierają one technologi AIGLX (Compiz, Beryl). Ja mam Radeon 9000 powiedzcie mi czy to ze nie mam karty powyzej 9250 oznacza ze nie moge wlaczyc efektow pulpitu i grac w gierki 3D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 To trochę odwrotnie jak napisałeś, miałem kartę Radeona 9200 i wszystko ładnie działało, a co do gier to armagetronad i doom 3 mi działały, przy małej pomocy gajownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 Z tego co ja sie orientuje to w gry 3D bedziesz mógł grac ale "efektów pulpitu" juz nie uruchomisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Styczeń 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 To trochę odwrotnie jak napisałeś, miałem kartę Radeona 9200 i wszystko ładnie działało, a co do gier to armagetronad i doom 3 mi działały, przy małej pomocy gajownika. Nie dobze napisalem to wycinek ze strony... //ŁĄCZENIE// Z tego co ja sie orientuje to w gry 3D bedziesz mógł grac ale "efektów pulpitu" juz nie uruchomisz Wielka szkoda podobaly te efekty jak mialem starego kompa z nvidia... :/ Używaj opcji edytuj Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Styczeń 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2008 Beryl ci powinien chodzić, jak na mandrivie z kartą Nvidia GF 4mx chodzi, to na tym radeonku powinno śmigać. Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Styczeń 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Heh no to cos tu sie nie zgadza bo nawet x-moto sie mi zawiesza bo nie ma tych sterownikow bo takto zawsze normalnie chodzilo moze i sterowniki sa ale nie ma tego akceleratora 3D jak to zainstalowac? PLASE HELP. //--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hyyyyy glupek ze mnie!! Ten kto ma laptopa zapewne wie ze mozna sobie ustawic ile sie ma mb karty graficznej i to odchodzi od pamieci ram. Ja mialem na 16 bo zadko gralem w gry... Dopiero niedawno na to wpadlem i az sie wallem w ten pusty LEB he he. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi