aloszazory Napisano Styczeń 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 witam mam dosyc nie typowy problem ponieważ robilam projekt w corelu niestety plik usunelam dawno temu i raczej odzyskac sie go nie da lecz zapisalam obraz jako pdf. Niestety moj profesor zarządał odemnie projektiu zapisanego w jpeg mam takie pytanie ponieważ nie znam sie na tym czy istnieje mozliwosc zamiany pliku pdf na jpeg?? a jesli tak to za pomocą jakiego programu dziekuje za pomoc : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaz1978 Napisano Styczeń 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 Otwórz pdf za pomocą gimpa i zapisz w jpg. Mi pozwoliło :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aloszazory Napisano Styczeń 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 Otwórz pdf za pomocą gimpa i zapisz w jpg. Mi pozwoliło :-) dziekuje za pomoc wlasnie scigam gimpa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Styczeń 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 Otwórz pdf za pomocą gimpa i zapisz w jpg. Mi pozwoliło :-) Takie rzeczy robi się lepiej* za pomocą biblioteki poppler. W pakiecie poppler-utils jest programik pdftoppm, który generuje szybko dobrej jakości rastry z pdf=a. Do jpeg-a ptrzetransformujesz je np. za pomocą convert z ImageMagick. * Poppler jest nowocześniejszy od ghostscripta, którym posługuje się gimp (ściślej -- jego wtyczka) i obsłuży nawet te pdf-y na których ghost się wykrzacza. Ale za to pdf2ppm jest skryptem konsolowym, bez GUI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi