petherson Napisano Styczeń 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2008 Witam, przeszukałem forum, ale znalazłem tylko jeden podobny temat w którym nie było rozwiązania (jak dla mnie) Otórz, chodzi mi o instalację Corel Draw pod Fedorą (sam draw wystarczy) Używając Crossover udało mi się dojść do połowy instalacji corela w wersji 12, po paru minutach instalator pada i nie można z tym już nic zrobić. Niestety teraz muszę używać tego programu przy pomocy virtualboxa i zainstalowanego w nim windowsa, ale nie jest to rozwiązanie na miarę moich potrzeb. Więc mam pytanie, czy udało się komukolwiek zainstalować corela pod linuksem? Nie koniecznie musi być to najnowsza wersja, może być coś koło 8 lub 9. (_odrazu_ → od razu) ORT zaznaczam, że program Inkscape nie wchodzi w rachubę, ponieważ na codzień pracuję w corelu i jestem poprostu do niego przyzwyczajony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madragor Napisano Styczeń 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2008 Witam, jak najbardziej udało mi się zainstalować Corela 9 pod fedorą... napisze tylko jedno słowo... wine :-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Styczeń 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2008 Corel Draw Essentials 2 -- równoważny chyba CDR11 -- co pewien czas próbuję instalować go z płyty pod wine. Zapytałem kiedyś serwis Corela, czy jest szansa na uruchomienie go w ten sposób. Nie wiedzieli. Około wersji wine 0.9.45 (może trochę wcześniej, może trochę później) nastąpił przełom: wcześniej instalator się sypał od razu, teraz pozwala przeczytać licencję, ale nie pozwala na naciśnięcie przycisku, który ją zatwierdza. Ogólnie zatem idzie ku lepszemu:! <edit date="2008-02-04"> Wersja wine 0.9.54 idzie o krok dalej: jest możliwość zatwierdzenia zgody na warunki użytkowania, ale w następnym formularzu trzeba podać numer seryjny płyty. I tego pola znowu nie da się uaktywnić. </edit> Z instalacją starszych wersji nie ma pod wine problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petherson Napisano Styczeń 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2008 Super. To przetestuje jak będę w domu. Dzięki panowie za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baqers Napisano Styczeń 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 witam z doswiadczenia wiem, że crossoffice słabo się sprawdza, ale wine daje radę ja na wine odpaliłe, adobe CS1 i CS2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi