MC' Napisano Styczeń 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Witam, Mam zrobić tabelę którą potem muszę wyeksportować do formatu png/pdf bo przy prezentacji taki będzie wykorzystywany. Niestety po zrobieniu tabeli w OpenOffice Calc nie można wyeksportować tableli do pliku graficznego który by zawierał tylko tą tabelę. Tzn mozna eksportować do pdf ale on robi od razu całą stronę A4 więc wstawiając taką grafikę do prezentacji wstawia się cała strona . Chodzi o to by było to plik graficzny wielkości takiej jak moja tabela. Z góry dziękuję za wskazówki Pozdrawiam MC' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Tabelkę po prostu zaznaczasz a następnie kopiujesz do GIMPa i już masz jpega czy png. Jeżeli chodzi o wykres to jest chyba jeszcze łatwiej, bo wystarczy, że zaznaczysz wykres, potem Plik->Zapisz jako i wybierzesz Dokument HTML (.html). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Styczeń 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Ok dzięki czemu ja wcześniej na to nie wpadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi