Skocz do zawartości

Aktualizacja Fc Z Płyty Cd

darcon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaktualizowałem (zainstalowałem ponownie) moją FD6 na FC8 i mam takie oto pytania:

W jaki sposób mogę wykonać aktualicję FC8 z płyty CD, i jak dodać MPlayer'a bo nie mogę go zainstalować z płyty. Ewentualnie gdzie należy do Totema dodać kodeki żeby można było odtwarzać mp3 lub pliki avi, bo jak chcę je odtwarzać to wyskakujem mi okienko z możliwością instalacji z internetu (obecnie nie posiadam łącza) oczywiście z podaniem cen za każdy rodzaj kodeka czy to mp3 czy inny?

Zaktualizowałem (zainstalowałem ponownie) moją FD6 na FC8 i mam takie oto pytania:

W jaki sposób mogę wykonać aktualicję FC8 z płyty CD [...]

To zainstalowałeś od nowa czy chcesz zrobić aktualizację? Jeśli aktualizacja, to poszukaj na forum, ale od razu powiem, że przeskakiwanie dwóch wersji nie będzie zdrowe, szczególnie z FC6 do F8 (BTW. F8 a nie FC8, od wersji 7 Fedora Core jest Fedorą bez Core ;))

Zanim zaczniesz coś robić poczytaj "Installation Notes" do F8 → http://docs.fedoraproject.org/install-guide/f8/pl (rozdział 8 mówi o aktualizacji istniejącego systemu) Zapoznaj się też z "Release Notes" - są spore zmiany od wersji F8. W szczególności od wersji F7 dyski niezależnie czy są na IDE SATA czy SCSI są urządzeniamie /dev/sd* a nie jak poprzednio np. /dev/hd*

Co do pozostałych tematów, to przypomnę na wstępie, że obowiązuje zasada "jeden problem - jeden temat" i dodam jeszcze, że temat mplayera, instalacji kodeków do niego i do innych programów przewijał się już wielokrotnie, więc po prostu poszukaj (prawy górny róg strony → Szukaj lub Google "site:fedora.pl <to czego szukasz>" - przez Google IMHO znacznie efektywniej się szuka)