bartkru Napisano Styczeń 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2008 Witam. Mam taki dziwny problem. mam szybki internet 7 mega, jesli się połącze bezpośrednio na kablu do modemu. kupilem router belkin i jak kożystam z neta bezprzewodowego w laptopie to: na tescie szybkosci neta juz pokazuje tylko 3,5 mega, ale to nie az taki problem no i ten internet ma takie przerwy 20 sekundowe albo i dluzsze. np jak sciagam plik z wp np. to sie sciaga 20 sekund i stop, dalej nie idzie. jak otwieram film na you tube czy gdzie indziej, także tylko poczatek mi sie otwiera. no i mozna dostac ku...icy jeśli ktoś ial podobny problem albo wie co mogę zrobic prosze o odpowiedz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Luty 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2008 podejrzewam, że w Twoim otoczeniu jest jeszcze parę sieci bezprzewodowych, i to walka o pasmo (i wspólny nośnik) powoduje, że masz takie problemy, powód może być jeszcze inny - ktoś może Ci się włamywać do sieci i zakłóca działanie aby zbierać pakiety "negocjacyjne", możesz również kupić router który emituje silny sygnał, ma wiele anten - np. Linksys WRT54GL możesz sprawdzić na jakich kanałach nadają inne sieci i przestawić swój router żeby z nich nie korzystał, możesz zmniejszyć liczbę kanałów (w tym celu poczytaj na necie) możesz spróbować również przestawić router na standard "b", rozwiązan jak widzisz jest wiele, trzeba je empirycznie sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2008 Ja napiszę trochę z innej beczki ale ktorrent robił mi podobne rzeczy. Rozłączanie co pewien czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi