Skocz do zawartości

Compiz

Gaweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z Compiz'em. Chciałem rozszerzyć jego funkcje (F8) i zainstalowałem go wg. tych wskazówek

http://forums.fedoraforum.org/forum/showpo...p;postcount=491

Wszystko poszło bez problemów i wsztstkie efekty pięknie działały.... ale ale... pojawił się tez problem - po zrestartowaniu Fedory i ponownym zalogowaniu się wszystko momentalnie zwolniło (system). To proces compiz zajmuje cały procesor prawie ale tak że kompletnie nic się nie da zrobić. Jedyne co mogłem to poza Xami zabiłem proces, wróciłem i mogłem już wyłączyć ładowanie Compiza, zalogować się jeszcze raz i wszystko ładnie chodzi.

Dodam że compiz który instaluje się razem z F8 działa poprawinie i bez zarzutów. Dopiero po dodaniu tych wszystkich rozszerzeń ICON itd itp tak się dzieje. Zrobiłem tak na 2 komputerach - stacjonarnym i laptopie i otrzymuję dokładnie to samo.

Prosze Was o pomoc

od czasu gdy się pojawiła już pełna wersja w repo Fedora to używam tej, która jest stabilniejsza.

W repo Fedory jest już pełna wersja Compiza z wszystkimi efektami? czyli repo zainstalowane wg. powyższych wskazówek wywalić? i dodać zamiast tego jakieś inne czy te repo standardowe z Fedory będą je miały? Możesz dokładnie opisać skąd je wziąć?