piotrk Napisano Styczeń 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 cześć co powinienem zmienić ,żeby w wersji 8 przy instalacji oprogramowania nie ściągało mi pakietów z internetu tylko pobierało te z płyty DVD ? domyślam się ,że zachaszować repozytoria sieciowe tylko nie wiem w którym pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 domyślam się ,że zachaszować repozytoria sieciowe tylko nie wiem w którym plikuA przeszukałeś forum? Jestem pewien, że nie, bo w każdym wątku dot. repozytoriów wcześniej lub później pojawia się ścieżka do plików. Skorzystaj najpierw z tego czerwonego napisu w prawym górnym rogu strony (jak nie pomoże to na googlach "site:fedora.pl <to czego szukasz>") a potem zadawaj pytania. Nota bene temat jak instalować pakiety przez yum z repozytorium lokalnego (takiego jak np. DVD czy CD lub katalog) też był kilka razy poruszny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrk Napisano Styczeń 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 przepraszam,masz rację nie przeszukiwałem forum,ale dlatego ,że nie wiem czego szukać...nie wiem co wpisać w wyszukiwarce,żeby znaleźć temat powiązany z tym czego szukam ,więc liczyłem na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 nie wiem co wpisać w wyszukiwarce,żeby znaleźć temat powiązany z tym czego szukamOMG A jakby tak np. "repozytorium"? Albo "repozytorium, yum"? Albo "repozytorium lokalne"? Te dwa ostatnie to raczej przez Google tak jak pisałem poniżej bo forumowa wyszukiwarka raczej tego nie znajdzie. Nie licz oczywiście na cud i i gotowy przepis. Trochę trzeba samemu pomyśleć i pokombinować. W sumie co do instalacji z DVD to pewnie samo "man yum" wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi