Skocz do zawartości

Repo

Tobiasz Dziubiński

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Tak od niedawna przegladnolem :) sobie forum i tak patrzac to wiele rzeczy mozna sobie dopisac w repo i takie tam... Np. jakies nowe skroty klawiszowe

I jest tak chcialbym umiec takie cos mniej wiecej (lepiej wiecej) zrobic... Szukalem w google ale nie znalazlem, szczerze mowiac nawet nie wiem jak sformulowac slowa kluczowe. Moze wy znacie jakies faq na ten temat albo cus ;]

Pozdro

[...] wiele rzeczy mozna sobie dopisac w repo i takie tam...
Wszystko co tylko opisane w "man" do yum i yum.conf.

Np. jakies nowe skroty klawiszowe
Que? No comprende, amigo :lammer: Co chciałbyś uzyskać przez skróty klawiszowe, bo tego to nie rozumiem?

I jest tak chcialbym umiec takie cos mniej wiecej (lepiej wiecej) zrobic...
Może chciałbyś skorzystać np. z pakietu yum-utils? Mnie się czasem przydaje jak mnie ogarnie szał porządków w systemie ;)http://wiki.fedora.pl/Administracja/Yum

Szczególnie package-cleanup.

To z tymi skrotami to taki przyklad... Wlasciwie to mi to nie potrzebne ale nic wiecej nie moglem wymyslec ;)

He he wiecie od kilku dni meczy mnie RPM HELL nie chcialem wstawiac tego na forum bo chcialem sam sobie poradzic i wiecie ze nawet przez sekunde podczas moich rozmyslan nad tym problemem nie przeszla mi mysl recznego sciagniecia paczek z neta he he:) Dopiero po przejzeniu stronki od WalDO