Skocz do zawartości

Hp Pavilion Dv6720

FC4B

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar kupić laptop HP Pavilion dv6720, niestety na nim jest tylko Vista, XP ponoć nie da się zainstalować, tak się zastanawiam, czy z Fedorą nie będzie żadnych problemów? Czy posiada ktoś podobny model? Albo spotkał się z podobną sytuacja? nie chcę żadnych problemów, a laptop jest po atrakcyjnej cenie i bardzo mi się podoba. Z tego co wyczytałem jest dziwnie podzielony dysk 250GB. Wkurza mnie to że wszędzie tą vistę wciskają, zresztą Windowsa już kilka lat nie mam.

P.S. oczywiście prosiłbym o odpowiedź jak to wygląda z HP Pavilion nie tylko w modelu dv6720, ale ogólnie zbliżonych do tej liczby

pozdrawiam

Witam mam ten model i da sie zainstalowac xp sterowniki do pobrania na stronie hp ale mam taki problem nie wiem jak podłaczyc zewnętrzny monitor podłanczam i nic sie nie dzieje :/ wie ktos moze o co chodzi i jak to zrobic dodam ze monitor to LG FLATRON L1919s prosze o pomoc pozdrawiam

Zamówiłem, ale będę miał dopiero za tydzień. Wszystko dokładnie opisze co i jak :) (z góry mówię, że od razu wywalam Viste, nie chce mi się nawet patrzeć na nią :P )

P.S. Boras tutaj o Windowsie XP nie uzyskasz żadnych informacji, spróbuj zainstalować linuksa a dokładniej Fedore to wtedy może w czymś pomożemy :)

No i zainstalowałem Fedore 8 na HP dv6730 ( Intel Core 2 Duo, Chipset Intel 965, 2GB RAMu , Intel PRO/WIreless 3945ABG, GeForce 8400M GS 256 MB )

Niestety nie miałem czasu na pełną konfigracje - to nie mój komputer (tylko podstawowy system uruchomiłem, update, bez konfiguracji kamerki, wifi itp).

Miałem natomiast dziwną sprawe podczas instalacji.

Jak skończyło kopiować pliki z płytki DVD, to po restarcie nie włączyło mi się okno konfiguracji, ale okno logowania.

Więc się zalogowałem na roota, utworzyłem konto użytkownika i dalej robiłem konfiguracje.

A okno końcowej konfiguracji pojawiło mi się po którymś ponownym uruchomieniu.

Grafika zainstalowała się poprawnie i działa oki (stery z livny), glxgears chyba 3000 lub 3500 FPS więc całkiem ładnie.

Co do wifi to próbowała ona uzyskać adres IP w sieci którą mam w zasięgu, ale ta sieć to zdaje się jest zabezpieczona, więc szans nie miała wstać.

Wyjście na zewnętrzny monitor też działa poprawnie, są tryby że na tylko zewnętrzny działa oraz oba działają jednocześnie (clone).

W wtorek najprawdopodobniej będe dalej konfigurował i wtedy kolejne relacje z pola walki.

Z tym ponownym uruchomieniem po instalacji, ja na swoim PC miałem chyba dwa razy taki sam przypadek (o ile sobie przypominam z iluś tam instalcji F8). Ale Hagil optymistycznie piszesz i teraz chyba wiem, że nie powinno być większych problemów na laptopach choć mają tyle bajerów, że trzeba wszystko przetestować

15 II

Na pierwszy rzut oka wszystko działa, nie miałem żadnych problemów, Vistę wywaliłem bez wysiłku, postawiłem partycje w systemie plików XFS, o nic się nie pluł, nie zgłasza żadnych błędów, każdy program elegancko chodzi. Jedyny problem który zauważyłem to z bluetoothem. Niby jest wbudowany, ale w ogóle nie wykrywa urzadzenia.

Wszystko znakomicie działa oprócz dwóch rzeczy:

1. Czytnik liń papilarnych

2. Kamerka (chociaż jest dużo opisow jak zrobić, mi się nie udało)

• 4 months later...

Odgrzewam temat, ponieważ na wyżej wymienionym sprzęcie (HP dv6730 ew) zainstalowałem Fedore 9

Wifi, kamerka działają od razu, nie trzeba było nic konfigurować, po prostu ładnie śmiga

ps. co do czytnika linii papilarnych to nie oczekujmy już cudów :P