piotrk Napisano Luty 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2008 cześć jestem nowym użytkownikiem Fedory i z tego powodu proszę o wyrozumiałość ze względu na mój brak wiedzy,ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak zarządzać skryptami startowymi w Fedorze ,w Debianie ,którego wcześniej używałem było polecenie rcconf w którym zaznaczałem skrypty ,które chce uruchomić ,w fedorze nie znalazłem w pakietach tego programu więc szukam jakiegoś zamiennika albo informacji jak dodać plik startowy do uruchamiania systemu,możecie mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2008 Możesz ręcznie powrzucać skrypty do /etc/init.d/ i skorzystać z konsolowego chkconfig. Więcej 'man chkconfig'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzik Napisano Luty 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2008 cześć jestem nowym użytkownikiem Fedory i z tego powodu proszę o wyrozumiałość ze względu na mój brak wiedzy,ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak zarządzać skryptami startowymi w Fedorze ,w Debianie ,którego wcześniej używałem było polecenie rcconf w którym zaznaczałem skrypty ,które chce uruchomić ,w fedorze nie znalazłem w pakietach tego programu więc szukam jakiegoś zamiennika albo informacji jak dodać plik startowy do uruchamiania systemu,możecie mi pomóc? Najprosciej jest podac sciezke do skryptu w /etc/rc.d/rc.local Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrk Napisano Luty 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2008 dziękuje za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi