zybex_pl Napisano Luty 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2008 Witam, nie wiem czy ten post kwalifikuje się w to miejsce ale: problem jest następujący: przy zamknięciu systemu/wylogowaniu użytkownika gnome pisze "Nazwa zalogowanego użytkownika : UNKNOWN" Zauważyłem że świeża instalacja F8 z vesą pozbawiona jest tej wady, dopiero instalacja kmod-nvidia powoduje powstanie problemu Dodatkowo trakcie shutdownu systemu na ekranie mam takie czarno białe przebarwienia ( fraktale ?) mój sprzęt to hp pavilion dv9210us / amd turion 2x1.6GHz/ 2gb ram/ gforce go 6150 /całość na nforce Proszę o jakieś sugestie - obawiam sie trochę że taka utrata kontroli nad ekranem może zakończyć sie awarią a lapek właśnie się przeterminował. Pozdrawiam # Xorg configuration created by livna-config-display Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Synaptics" "CorePointer" EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "on" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Synaptics" Driver "synaptics" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Protocol" "auto-dev" Option "Emulate3Buttons" "yes" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Luty 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2008 Ja tak mam na laptopie Acer 5612WLMi od 1,5 roku z tymi przebarwieniami i zbytnio się tym nie martwię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi