milosz_bozenski Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 do moderatorów: jeśli to nie jest odpowiedni dział, to proszę o przeniesienie. mam dziwne pytanie do osób, które używają eclipse ... otóż: czy zawsze trzeba tworzyć projekt, żeby coś pisać? chodzi o to, że na zajęciach często mam do przepisania kilka programów i póki co to ... muszę dla każdego z nich tworzyć oddzielny projekt :/ to mnie baaaaardzo mocno irytuje - chodzi mi po prostu o to, jak zrealizować taką akcję - piszę program, kompiluję go, piszę następny program, kompiluję go, itd itd ... będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 A nie lepiej do takich prostych rzeczy użyć zwykłego edytowa tekstowego i kompilatora? nano ~/programiki/prog1/main.cpp gcc main.cpp -o bin/prog1 jak dla mnie to szybsza metoda PS. gcc albo cpp jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz_bozenski Napisano Marzec 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 gdyby mnie to zadowalało, to bym tak robił ... wygodniej mi jest pisać w eclipse ... czekam na dalsze pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 mam dziwne pytanie do osób, które używają eclipse ... otóż: czy zawsze trzeba tworzyć projekt, żeby coś pisać? Obawiam się, że niestety tak..., eclipse jest pomyślane jako narzędzie dla profesjonalistów do tworzenia dużych rzeczy. I właśnie dlatego go nie używam, mimo ergonomicznego dopracowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cracket Napisano Marzec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Przede wszystkim - w jakim języku piszesz w eclipsie? Bo jak w javie to wystarczy utworzyć 1 duży projekt w którym masz np. 6 klas i każdą z tych klas możesz uruchamiać osobno. Obawiam się że min. 1 projekt w dowolnym języku musisz utworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobie Napisano Marzec 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2008 Jeżeli chcesz panować nad programami które piszesz, a Eclipse ma Ci w tym pomóc, to niestety powinieneś dla każdego programu, który ma być niezależnie kompilowany lub uruchamiany, stworzyć oddzielny projekt. Jednak, tworzenie nowego projektu w ramach tego samego workspace-(u) nie jest ani kosztowne, ani trudne i irytujące. Ja cały czas tak pracuje i wydaje mi się, że nawet dla małych programów, które jednak są osobnymi jednostkami kompilacji, warto tworzyć nowe projekty. W danym workspace (sie) tworzę projekty/programy w różnych językach Java/Ruby/C i wszystko ładnie się spisuje. Jeszcze raz polecam taki sposób pracy z Eclipse. Pozdrawiam, Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi