Scorpion Napisano Marzec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Hey jak odinstalować coś yumem, ale bez rozwiązywania zależności ? Nie moge tego w manie znalesc ;/ jak biore yum remove (albo erase) to chce mi jeszcze inne pakiety odinstalowac, ale ja chce tylko jeden Da sie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Da sie tak ?Da się tylko po co? To jedna z najgłupszych rzeczy jakie można robić w systemie. I yumem akurat tego nie zrobisz, bo został stworzony dokładnie po to, żeby uniknąć "piekła zależności". yum to tylko nakładka. Jeśli upierasz się robić takie rzeczy i masz świadomość konsekwencji (a z treści pytania wynika mi, że raczej nie), to zajrzyj sobie do "man rpm". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Marzec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Ja akurat coś robiłem bez zależnościu yumem, tylko nie pamiętam, czy instalowałem, czy odinstalowywałem. Nie mogę tego teraz sprawdzić, ale była chyba jakaś flaga, jakby poszukać w man yum... Da się tylko po co? To jedna z najgłupszych rzeczy jakie można robić w systemie. I yumem akurat tego nie zrobisz, bo został stworzony dokładnie po to, żeby uniknąć "piekła zależności". yum to tylko nakładka. Jeśli upierasz się robić takie rzeczy i masz świadomość konsekwencji (a z treści pytania wynika mi, że raczej nie), to zajrzyj sobie do "man rpm". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Ja akurat coś robiłem bez zależnościu yumemNie upieram się, ale akurat przy innej okazji obejrzałem dzisiaj dość dokładnie zarówno "man yum" jak i "yum --help" i nic takiego nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi