c0m4r Napisano Marzec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem newbie jeżeli chodzi o sam Linux również, ale przede wszystkim Fedorę, bowiem wiadomo co dystrybucja to inne rozwiązania. Przywędrowałem z Ubuntu, zahaczywszy o Slacka, który nie nadaje się jednak na desktop. Tyle wstępu. Do rzeczy: Przy wejściu do menadżera logowania (w momencie gdy się pojawia) następuje piśnięcie biosu. Cholernie mnie to irytuje. To samo jeżeli wpiszę niepoprawne hasło. Moje pytanie jest więc następujące: Czy da się to jakoś zmutować? Ewentualnie zamienić na dźwięk systemowy jeżeli jest to wina konfiguracji. Prosiłbym o dokładny opis z uwagi na wstęp. Oczywiście posiadam Fedorę Core 8 na gnome. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Marzec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem newbie jeżeli chodzi o sam Linux również, ale przede wszystkim Fedorę, bowiem wiadomo co dystrybucja to inne rozwiązania. Przywędrowałem z Ubuntu, zahaczywszy o Slacka, który nie nadaje się jednak na desktop. Tyle wstępu. Do rzeczy: Przy wejściu do menadżera logowania (w momencie gdy się pojawia) następuje piśnięcie biosu. Cholernie mnie to irytuje. To samo jeżeli wpiszę niepoprawne hasło. Moje pytanie jest więc następujące: Czy da się to jakoś zmutować? Ewentualnie zamienić na dźwięk systemowy jeżeli jest to wina konfiguracji. Prosiłbym o dokładny opis z uwagi na wstęp. Oczywiście posiadam Fedorę Core 8 na gnome. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. System->Preferencje->Sprzęt->Dżwięk następnie zakładka "Dzwonek sytemowy" i w niej odznaczasz dzwonek systemowy, a następnie System->Administracja->Ekran logowania zakładka "Dostępność" i tu dowolnie ustawiasz dżwięk gotowości ekranu, lub odznaczasz aby nie pikał Ci speaker. Pozdrawiam rasp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c0m4r Napisano Marzec 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 Dziękuję Ci rasp. Widzisz w pierwszym przypadku zrobiłem to już wcześniej, wystarczyło poszukać. No cóż kto pyta nie błądzi. P.S. Chciałem - zgodnie z Regulaminem - dodać [sOLVED] do tematu, niestety nie ma możliwości Jego edycji (tematu, nie postu). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi