przemko Napisano Marzec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2008 Witam, Kmail jest jednym z moich ulubionych programów, m.in. z racji integracji z Kontact. Mam niemniej jeden upierdliwy problem. Program ściąga te same wiadomości dwa razy a nawet więcej. Jakiś czas dałem sobie przez to spokój i używałem Thunderbirda i chciałbym wrócić. Po reinstalacji Thunderbird zgubił mi parę folderów poczty. Reasumując - próbuję znaleźć rozwiązanie problemu wielokrotnego ściągania wiadomości przez Kmail. Używam paru kont, ogólnie sporo mailuje i uwzględniając spam jest to jakiś problem. Z góry dziękuję za pomoc. PS. obecnie korzystam z CentOS 5.1. Problem pojawiał się również w innych dystrybucjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2008 Podłącz wszystkie konta pod konto GMail (sprawdza je co ok 30-60min), a z poziomu Kmail łącz się z kontem Gmail przez IMAP a nie przez POP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi