turtek Napisano Kwiecień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 Witam! Mam problem z systemem fedora, kupiłem komputer już z zainstalowanym systemem fedora, nie ukrywam że jestem lamerem odnośnie tego systemu dlatego proszę o pomoc, poniżej załączam zdjęcia. Z góry wielkie dzięki za pomoc. http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/zdj12 http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/zdj2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 Możesz po uzyskaniu prompta "(Repair Filesystem) 1 #" spróbować wydać polecenie fsck /dev/VolGroup00/LogVol00 Ale prawdopodobnie i tak skończy się reinstalacją. Jeśli kupiłeś kompa z preinstalowaną Fedorą to pokazałbym to sprzedawcy, chyba że w momencie sprzedaży system działał a padł w wyniku Twoich nieprzemyślanych działań np.wyłączenie systemu wyłącznikiem, bo nie wiedziałeś jak to zrobić poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtek Napisano Kwiecień 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 szczerze nie mam pojecia o czym piszesz, ale dzieki za pomoc, rpzumiem ze polecenie mam podac po "(repair filesystem) 1#" ...? bo zielonego pojecia (_niemam_ → nie mam) ORT co to prompt, na tyle co widze to system pyta czy zaczac naprawe pliku systemowego nr 1, jakie wydac polecenie aby rozpoczal naprawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 rpzumiem ze polecenie mam podac po "(repair filesystem) 1#" ...? bo zielonego pojecia (_niemam_ → nie mam) ORT co to prompt,Polecenie wydajesz dokładnie po otrzymaniu na ekranie tego napisu. Napis "(repair filesystem) 1#" to po polsku tzw. znak zachęty a po angielsku - prompt. Po wpisaniu polecenia i zaakceptowaniu klawiszem ENTER rozpocznie się sprawdzanie oraz w razie potrzeby próba naprawy systemu plików. Jeśłi będą błędy, to program fsck będzie pytał czy należy wykonać naprawę. Będzie również podpowiadał domyśle odpowiedzi, więc wystarczy każde pytanie potwierdzać ENTERem. Ale tak jak pisałem wiele bym sobie po tym nie obiecywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtek Napisano Kwiecień 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 po wpisaniu komendy podanej wyzej pojamia sie: no such file or directory po wpisaniu samego polecenia fsck rozpoczal sprawdzanie znalezionych bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtek Napisano Kwiecień 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 POLECENIE FSCK ORAZ PONOWNE URUCHOMIENIE SYSTEMU CTRL+D POMOGLO WIELKIE DZIEKI WALDO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi