milosz_bozenski Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 witam, mam taką oto zagadkę: łączę się z windowsami za pomocą rdesktop. dodając parametr -f uruchamia mi się pulpit zdalny w trybie pełnoekranowym. wszystko ok, ale chciałbym aby naciskając CTRL+ALT+F7 mieć widok fedorki, a naciskając CTRL+ALT+F8 mieć widok właśnie z rdesktop. Od razu mówię że użycie *VNC odpada. Czy jest możliwe zrealizowanie czegoś takiego? pozdrawiam Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Zacny pomysł. Tobyś chyba musiał z tty8 odpalić xserver, i na nim wywołać rdesktop. Spróbuj xinit -- :1 & /usr/bin/rdesktop --display :1 Mnie się odpala na dziewiątce (Alt+F9, Ctrl+Alt+F9), o ile jest wolna. Nie wiem jak to zmienić. Zobacz jak jest zrobione przełączanie użytkownika w GUI -- też korzysta z osobnego xservera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi