michalolsze Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Proszę o pomoc zainstalowałem dzisiaj najnowszą Fedorę 9 i pojawił się problem braku dźwięku. Kilka dni temu instalowałem najnowsze ubuntu i tam również po instalacji go nie było, jednak uzyskałem na forum wskazówkę, która pomogła. Próbowałem jakoś powiązać tą poradę z Fedorą lecz w ogóle nie ma pliku, który należy zmodyfikować (/etc/modprobe.d/alsa-base). Proszę o pomoc! Z lspci: 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalolsze Napisano Maj 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Czemu nikt mi nie jest w stanie pomóc? No gdzie ja znajde pomoc jak nie na forum Fedory. Istnieją jeszcze jakieś inne fora? ---------------------------------------------------------------------------------------------- Nieaktualne, pordziłem sobie sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Przede wszystkim: http://newbie.linux.pl/?id=article&kat...=1&show=406 A poza tym to zapewne Ci brakowało odpowiedniego wpisu z snd-hda-intel w /etc/modprobe.conf, lub miałeś po prostu zmutowany kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Może PulseAudio, albo właśnie włączone mute? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi