Gość Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 mam problem z karta Ati 1950 pro, moja fedora 9 (64bit) (_wogole_ → w ogóle) ORT jej nie widzi, tryb graficzny zalacza sie mi na 90kHz odswiezania monitora, a w xorg.conf nie mam sekcji monitor i display, nie mam za bardzo skad ja wziasc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 mam problem z karta Ati 1950 pro, moja fedora 9 (64bit) (_wogole_ → w ogóle) ORT jej nie widzi, tryb graficzny zalacza sie mi na 90kHz odswiezania monitora, a w xorg.conf nie mam sekcji monitor i display, nie mam za bardzo skad ja wziasc Spróbuj zatrzymać system na poziomie 3 (init 3), a potem użyj polecenia: system-config-display --set-driver=vesa Następnie wystarczy podać: firstboot -r i skonfigurować sobie podstawowe parametry X Window Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Było. Ati, jak i nVidia czekają na wydanie stabilnego Xorg 1.5 i wtedy wydadzą sterowniki do kart graficznych. (być może się pomyliłem z numerkiem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Owszem, pomyliłeś Xorg będzie w wersji 7.4, w wersji 1.5 będzie Xorg-server Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 ale nawet ati nie wydalo sterow do tej karty na linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi