FC4B Napisano Maj 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2008 Cześć, mam pytanie do znawców matlaba na linuksie wyskakuje mi ciągle ten komunikat przy próbie uruchomienia napisanego skryptu. Ustawiam ścieżki (w set path), klikam na to dodaj, zmieniam i nic. Nie wiem już w którym katalogu mam zapisywać. Na windowsie zainstalowałem i tam pojawiło się to samo. Tylko raz odpaliłem jakims cudem, ale po próbie ponownego uruchomienia znowu to wyskoczyło. Jakoś moi znajomi przy tej samej instalacji nie spotkali się z tym problemem, jak to rozwiązać aby w końcu skrypty zadzialaly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2008 Nie jestem znawcą, ale na początek sprawdziłbym konfigurację, wcisnąłbym "Add To Path" i dopisał odpowiednią ścieżkę do konfiga. Chyba o tym właśnie piszą w dokumentacji → Workspace, Search Path, and File Operations Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Maj 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2008 Dodawałem tą ścieżkę i była ustawiona na tą z plikiem. Teraz troszkę pobawiłem się i ustawiłem tak, że działa mi tylko wtedy gdy tworzę nowy plik, lecz niestety nie mogę go potem znowu otworzyć, no ale na tyle co robię wystarczy mi. p.s.Gdy się klika Help jest tam opis tego problemu, mimo, że robiłem tak jak jest tam opisane to i tak nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Maj 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2008 To zachowanie MATLABa jest naturalne. Powołanie się na jakikolwiek inny toolbox, albo jakieś bluzgi z debugera zmieniają ścieżkę roboczą programu. Gdy program składa się z jednego pliku *.m może to być dziwne, albo denerwujące, natomiast przy większych projektach okazuje się pomocne. Nie pozwala powołyać się na błędne pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi