Skocz do zawartości

Paczki Do Firefoxa

Anru

Rekomendowane odpowiedzi

instaluje http://www.adobe.com/shockwave/download/do..._Platform=Linux

i jave zgodnie z instrukcja min z http://www.java.com/pl/download/help/5000011400.xml#install

nie wyskakuje żaden błąd instalacja się kończy a jednak po ponownym uruchomieniu przeglądarki(przed ponownym uruchomieniem też) dalej nie mogę nic oglądać np na www.naruto.wbijam.pl czy ktoś ma jakiś pomysł? Przeczytałem z 30 róznych instrukcji odnośnie instalacji i w każdej jest napisane to samo tak samo instaluje a jednak nie mogę sobie poradzić.

jak instalujesz flasha? z (_rpma_ → RPM-a) ORT?

już wszystkie możliwe instalowałem bo myślałem na poczatku że odpowiednie są przypisane do typów Linux

[Anru@anrupc ~]$ java --version

Unrecognized option: --version

Could not create the Java virtual machine.

[Anru@anrupc ~]$ su -

Hasło:

[root@anrupc ~]# java --version

Unrecognized option: --version

Could not create the Java virtual machine.

[root@anrupc ~]# java--version

-bash: java--version: command not found

[root@anrupc ~]#

[root@anrupc ~]# java -version

java version "1.6.0"

OpenJDK Runtime Environment (build 1.6.0-b09)

OpenJDK 64-Bit Server VM (build 1.6.0-b09, mixed mode)

[root@anrupc ~]#

Nie wiem, co tam potrzebne jest na stronie ale...

Jeśli chodzi o java64 z sun to muszę cię rozczarować, ta wersja nie ma wsparcia dla przeglądarek, plugin nie istnieje. Potrzebna ci będzie przeglądarka 32bitowa i java sun 32, albo użycie OpenJDK (jeśli masz Fedora9), albo IceTea (dla Fedora8). Z drugiej strony te wolne javy rzadko coś potrafią obsługiwać.

Co do flash, to masz przepis na 64

nie do końca borzole mowisz prawdę, od niedawna pojawiła się wersja javy suna 64 bitowa,po instalacji plugin znajduje się w folderze

(...)java/jre1.6.0_06/lib/amd64

działa mi na niej kurnik w firefox i epiphany 64 bitowym, teraz mam problemy z javą na operze (niestety nadal 32 bitowej):)

w dodaj usuń aplikacje pokazuje mi że mam OpenJDK jak go powiązacz mozillą?

thx pomogło:) jeszcze trochę takiej pomocy i nie bede noobem:)

nie do końca borzole mowisz prawdę, od niedawna pojawiła się wersja javy suna 64 bitowa,po instalacji plugin znajduje się w folderze

działa mi na niej kurnik w firefox i epiphany 64 bitowym, teraz mam problemy z javą na operze (niestety nadal 32 bitowej):)

a tak krok pokroku to jak to zainstalować?

-------------

Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". WalDo

Edytuj lepiej posty zamiast pisać kolejny.

wykasowałem to co napisałem, pokaż

ls -All /etc/alternatives/ |grep javaplugin

EDIT nie no głupote napisałem z tą javą sun 64 bitową, F9 tyle zmian wprowadziła, że zabieralem się za to za co nie powinienem, a swoje przeglądarki mam napedzane /usr/lib/jvm/jre-1.6.0-openjdk.x86_64/lib/amd64/gcjwebplugin.so więc borzole ma racje

od niedawna pojawiła się wersja javy suna 64 bitowa,po instalacji plugin znajduje się w folderze

kłamca kłamca ;) próbowałem zainstalować może z tydzień temu i stąd wiem, że nie ma pluginu do przeglądarek w sun java64 (działają tylko w konsoli) Katalog który podałeś zawiera biblioteki, powinien być katalog z pluginami. Notabene jedne i drugie mają końcówkę .so, łatwo się nabrać, linkowałem kilka z nich żeby sprawdzić czy może coś jest pluginem, ale niestety nie.

Nie chce mi się szukać, ale przy pobieraniu wersji 64 są "*" z adnotacją co do tego braku wsparcia.

http://java.sun.com/javase/6/webnotes/inst...yment-footnotes

zobacz co to za java w firefox about:plugins, jakiego masz firefoxa i javę 32/64? Jak się upewnisz co masz to się pochwal, może się zmieniło coś w ciągu tygodnia, ale wątpię.

Właśnie wyedytowalem i dopisałem o tym, wychodzi na to, że od razu jave miałem przy instalacji. To stare przyzwyczajenia, zainstalowalem jave suna 64, zrobilem dziwne dowiązanie, zobaczyłem że działa i krzyknąlem jupi w końcu działa sun. Ta F9 na pewno jeszcze nie raz mnie miło zaskoczy, a ludzie tak na nią narzekają:P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...