Anru Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 instaluje http://www.adobe.com/shockwave/download/do..._Platform=Linux i jave zgodnie z instrukcja min z http://www.java.com/pl/download/help/5000011400.xml#install nie wyskakuje żaden błąd instalacja się kończy a jednak po ponownym uruchomieniu przeglądarki(przed ponownym uruchomieniem też) dalej nie mogę nic oglądać np na www.naruto.wbijam.pl czy ktoś ma jakiś pomysł? Przeczytałem z 30 róznych instrukcji odnośnie instalacji i w każdej jest napisane to samo tak samo instaluje a jednak nie mogę sobie poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 i jave zgodnie z instrukcja min z http://www.java.com/pl/download/help/5000011400.xml#install nie zrobiles dowiazania do Firefoxa wiec nic dziwnego, ze nie masz go w przegladarce. a java z konsoli dziala? co daje java --version ?? jak instalujesz flasha? z (_rpma_ → RPM-a) ORT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anru Napisano Maj 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 jak instalujesz flasha? z (_rpma_ → RPM-a) ORT? już wszystkie możliwe instalowałem bo myślałem na poczatku że odpowiednie są przypisane do typów Linux [Anru@anrupc ~]$ java --version Unrecognized option: --version Could not create the Java virtual machine. [Anru@anrupc ~]$ su - Hasło: [root@anrupc ~]# java --version Unrecognized option: --version Could not create the Java virtual machine. [root@anrupc ~]# java--version -bash: java--version: command not found [root@anrupc ~]# [root@anrupc ~]# java -version java version "1.6.0" OpenJDK Runtime Environment (build 1.6.0-b09) OpenJDK 64-Bit Server VM (build 1.6.0-b09, mixed mode) [root@anrupc ~]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 Nie wiem, co tam potrzebne jest na stronie ale... Jeśli chodzi o java64 z sun to muszę cię rozczarować, ta wersja nie ma wsparcia dla przeglądarek, plugin nie istnieje. Potrzebna ci będzie przeglądarka 32bitowa i java sun 32, albo użycie OpenJDK (jeśli masz Fedora9), albo IceTea (dla Fedora8). Z drugiej strony te wolne javy rzadko coś potrafią obsługiwać. Co do flash, to masz przepis na 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 nie do końca borzole mowisz prawdę, od niedawna pojawiła się wersja javy suna 64 bitowa,po instalacji plugin znajduje się w folderze (...)java/jre1.6.0_06/lib/amd64 działa mi na niej kurnik w firefox i epiphany 64 bitowym, teraz mam problemy z javą na operze (niestety nadal 32 bitowej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anru Napisano Maj 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 w dodaj usuń aplikacje pokazuje mi że mam OpenJDK jak go powiązacz mozillą? thx pomogło:) jeszcze trochę takiej pomocy i nie bede noobem:) nie do końca borzole mowisz prawdę, od niedawna pojawiła się wersja javy suna 64 bitowa,po instalacji plugin znajduje się w folderze (...)java/jre1.6.0_06/lib/amd64 działa mi na niej kurnik w firefox i epiphany 64 bitowym, teraz mam problemy z javą na operze (niestety nadal 32 bitowej) a tak krok pokroku to jak to zainstalować? ------------- Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 Edytuj lepiej posty zamiast pisać kolejny. wykasowałem to co napisałem, pokaż ls -All /etc/alternatives/ |grep javaplugin EDIT nie no głupote napisałem z tą javą sun 64 bitową, F9 tyle zmian wprowadziła, że zabieralem się za to za co nie powinienem, a swoje przeglądarki mam napedzane /usr/lib/jvm/jre-1.6.0-openjdk.x86_64/lib/amd64/gcjwebplugin.so więc borzole ma racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 od niedawna pojawiła się wersja javy suna 64 bitowa,po instalacji plugin znajduje się w folderze (...)java/jre1.6.0_06/lib/amd64 działa mi na niej kurnik w firefox i epiphany 64 bitowym, teraz mam problemy z javą na operze (niestety nadal 32 bitowej) kłamca kłamca próbowałem zainstalować może z tydzień temu i stąd wiem, że nie ma pluginu do przeglądarek w sun java64 (działają tylko w konsoli) Katalog który podałeś zawiera biblioteki, powinien być katalog z pluginami. Notabene jedne i drugie mają końcówkę .so, łatwo się nabrać, linkowałem kilka z nich żeby sprawdzić czy może coś jest pluginem, ale niestety nie. Nie chce mi się szukać, ale przy pobieraniu wersji 64 są "*" z adnotacją co do tego braku wsparcia. http://java.sun.com/javase/6/webnotes/inst...yment-footnotes zobacz co to za java w firefox about:plugins, jakiego masz firefoxa i javę 32/64? Jak się upewnisz co masz to się pochwal, może się zmieniło coś w ciągu tygodnia, ale wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 Właśnie wyedytowalem i dopisałem o tym, wychodzi na to, że od razu jave miałem przy instalacji. To stare przyzwyczajenia, zainstalowalem jave suna 64, zrobilem dziwne dowiązanie, zobaczyłem że działa i krzyknąlem jupi w końcu działa sun. Ta F9 na pewno jeszcze nie raz mnie miło zaskoczy, a ludzie tak na nią narzekają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anru Napisano Maj 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 ludzie zawsze na coś narzekają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi