miloww Napisano Maj 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2008 Witam Mam pytanie dot. stylu plastique w kadu. Uzywam Fedore 9 i Gnome We wczesniejszych wersjach fedory nie bylo z tym problemu. Chcialbym ustawic w kadu styl plastique, ale kadu go nie widzi. Natomiast jak uruchomie "qtconfig-qt4" to styl plastique jest. Ustawiam jako aktywny styl plastique, zapisuje i wychodze z qtconfig-qt4. Ale w kadu nic sie nie zmienia. Kadu nadal nie widzi tego stylu. Jak zrobic, aby mozna bylo w kadu ustawic ten styl ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Maj 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2008 Bo Kadu jest na qt3, a nie na qt4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2008 zainstaluj kdelibs to będziesz mógł w kadu wybrać styl plastik, a jak doinstalujesz qt-config (ten dla 3) to będziesz mógł dostroić kolorystykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloww Napisano Maj 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2008 krok do przodu Doinstalowalem qt-config dla qt3. I tak: qt-config dla qt3 nie widzi styleu plastique (widzi dokladnie te same motywy co kadu) qt-config dla qt4 widzi plastique kdelibs mam zainstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 może to kwestia nazw, ja mówię o stylu plastik a nie plastique Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloww Napisano Maj 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 ok, zrobione Dodalem do qt3-config sciezki z qt4 i dziala. qt3-config widzi teraz motywy z qt4-config. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 To nie jest zrobione bo to nie jest możliwe. Style do Qt4 są do Qt4 (czyli np. Plastique) a do Qt3 są do Qt3 (np. Plastik, Domino). Nie myl tego. Kadu jest napisane w Qt3 więc korzysta ze styli Qt3. Nie da się ich mieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi