InIrudeBwoy Napisano Maj 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 Hej, Od dłuższego czasu, po aktualizacji F8 do F9, w kolejce do instalcji czekają dwie paczki: - kmod-ndswrapper-1.52-31.lvn9 - rdesktop-1.6.0-1.fc8 Pierwszą mogę zrozumieć, chociaż kernel jakiego wymaga nie istnieje. Natomiast druga to jakiś absurd jest Ktoś mia takie w kolejce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 Powinieneś mieć 1.6.0-1.fc9, zgłoś to na bugzillę. może jakiś błąd anacondy/yuma, w zależności jak aktualizowałeś. Co w ogóle daje rpm -q --whatrequires rdesktop ? Co do tej pierwszej to używasz w ogóle ndiswrappera? Z tego co widzę to potrzebne są 2 kmody: ten co wyżej oraz jeden do konkretnej wersji kernela. Co daje rpm -qa kmod* ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 Ndiswrapper spoko, używam więc ta aktualizacja tak bardzo mnie nie dziwi. Ale rdesktop to naprawde dziwna sprwwa. jak wrócę do domu to pokaże co i jak. Jednak to wyglada na jakiś bug. Problem leży między krzesłem a klawiaturą Miałem dodane repo dla presto i tam była na sztywno ustawiona wersja Fedory, F8. Wystarczyło zmienić. Trochę mi wstyd bo narzekam na to od dwóch tygodni a do głowy mi nie przyszło żeby zajrzeć, dopiero dzisiaj. Lepiej późno niż wcale, prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi