Darknek Napisano Czerwiec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2008 Od razu napiszę ze sporo sie naszukalem po necie, wiec, prosze mnie nie odsyłać do googli Ja dzwiek slysze gdy sie w skypie lacze, ale mnie nie slychac, a raczej slychac tylko trzaski i gdzies w tle glos. Jak to w koncu ustawic zeby dzialalo? Nie moge pod skypem wybrac alsy tylko pulse mam - jak juz czytalem on tutaj winien. uruchamianie poprzez pasuspender skype takze nie przynosi rezultatu yum remove alsa-plugins-pulseaudio to tez nic nie daje siedze na asus f5m, wszystko updatowane pod F9 Jesli ktos potrzebuje jakis dodatkowych informacji o sprzecie to oczywiscie podam Na wczesniejszych wersjach fedory mialem tez problemy, ale latwo bylo googlami znalezc rozwiazanie, a tu qpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Czerwiec 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2008 A próbowałeś zrobić tak: w konsoli pulseaudio -k, a potem w Skype, w urządzeniach dżwiękowych wybrać swoją kartę? U mnie to pomaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 U mnie tez skype nie dziala do konca (mikrofonu nie slychac) a robilem tak jak kolega w 1 poscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Czerwiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 Nie moge pod skypem wybrac alsy tylko pulse mam - jak juz czytalem on tutaj winien. dziwne. ja mam 4 alsy do wyboru, pulse i default. moze brakuje Ci pakietow od alsy? czy w System>Preferencje>Sprzęt>Dźwięk masz ustawione przechwytywanie dzwieku na Alse? czy mikrofon w Audacity/Rejestratorze dźwięku Ci działa? ja mialem z tym problemy, a okazalo sie ze suwaki byly spuszczone. zaczal dzialac Audacity i pozniej ustawilem Skype. ponizej lista moich pakietow z alsa i pulseaudio: alsa-lib-1.0.16-3.fc9.i386 kadu-alsa_sound-0.6.0.1-1.fc9.i386 alsa-utils-1.0.16-2.fc9.i386 alsa-plugins-pulseaudio-1.0.16-4.fc9.i386 bluez-utils-alsa-3.30-2.fc9.i386 pulseaudio-utils-0.9.10-1.fc9.i386 pulseaudio-libs-0.9.10-1.fc9.i386 pulseaudio-0.9.10-1.fc9.i386 pulseaudio-module-gconf-0.9.10-1.fc9.i386 pulseaudio-module-x11-0.9.10-1.fc9.i386 pulseaudio-esound-compat-0.9.10-1.fc9.i386 alsa-plugins-pulseaudio-1.0.16-4.fc9.i386 gstreamer-plugins-pulse-0.9.5-0.5.svn20070924.fc9.i386 pulseaudio-libs-glib2-0.9.10-1.fc9.i386 kde-settings-pulseaudio-4.0-23.fc9.noarch pulseaudio-core-libs-0.9.10-1.fc9.i386 xine-lib-pulseaudio-1.1.12-2.fc9.i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Czerwiec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 W rejestratorze dzwieku siebie slysze, tam moge nagrywac dzwiek z mikrofonu. w skype mimo ze mam ustawione System>Preferencje>Sprzęt>Dźwięk masz ustawione przechwytywanie dzwieku na Alse? ale w skype alsy i tak nie moge wybrac. z kolei pulseaudio -k E: main.c: Failed to kill daemon. czyli raczej tez nie tedy droga Gdzies w necie tez znalazlem, ze trzeba poczekac na nowego skypa, ktorego do F9 dostosuja - ale to pewnie ludziom ze skypa zajmie znowu wieki cale Wszystkie pakiety, ktore podal daf tez mam zainstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Czerwiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 Gdzies w necie tez znalazlem, ze trzeba poczekac na nowego skypa, ktorego do F9 dostosuja - ale to pewnie ludziom ze skypa zajmie znowu wieki cale moze tak, ale skoro u mnie Skype dziala to moze jest jakis sposob. ja go w kazdym razie nie znam. u mnie dzialalo od razu na ustawieniach z F8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Czerwiec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 ja skacze co druga fedore. na F7 tez bez problemu. zainstalowalem paczke, odpalilem i tyle. w F9 cos namieszali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2008 W f8 tez mi dzialalo. W 9 jak pisalem NIE:P I nie ma do wyboru ALSY A gdzies jest info o tym nowym skype? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Czerwiec 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2008 A gdzies jest info o tym nowym skype? To na jakims forum czy gdzies znalazlem, ze trzeba bedzie poczekac, takze to nieoficjalna inf. A tak to jak na razie pozostalo czekac, az ktos cos wymysli, albo nowy skype sie pokarze Znalazlem tez cos takiego: LINK Po dopisaniu proponowanych lini pulse w ogole przestalo dzialac, wiec cos tam jest nie tak. No i jeszcze jedno ekiga - ale ta cholera nie laczy sie ze skype Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2008 To jest laptop? A spróbuj no podłączyć zewnętrzy mikrofon/słuchawki. U mnie pomogło, przy ultracichym mikrofonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Czerwiec 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2008 To jest laptop? A spróbuj no podłączyć zewnętrzy mikrofon/słuchawki. U mnie pomogło, przy ultracichym mikrofonie. Tak to jest laptop. Przepraszam jesli wyraznie nie zaznaczylem w 1 poscie. Mam sluchawki zewnetrzne i FAKTYCZNIE jak sciszylem na maksa to slychac. Co prawda slabo wyraznie, ale jednak. Tego sie nie spodziewalem. Wielkie dzieki PS Chwila zabawy z przesuwakami w edycji dzwieku i jak sie glosno mowi to ladnie slychac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2008 A co na stacjonarnym zrobic? Co przyciszyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2008 Spróbuj włączyć Mic Boost, dać na max Volume, a głośność regulować wskaźnikiem PCM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi