FedoraOn Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Po zalogowaniu się w konsoli na roota pojawia mi się ten napis oczywiście oznaczający czekającą nową wiadomość. W jaki sposób ją odebrać i do czego służy ten program pocztowy? Jak się nim posługiwać? Kto mógł mi przysłać wiadomość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 tego maila zapewne dostałeś od systemu, a odczytać go możesz wpisując w konsoli mail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FedoraOn Napisano Październik 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 To niewystarczy... Po wpisaniu polecenia mail wyświetla mi tylko ilość wiaomości, a mi chodzi o przeczytanie jej. No i jak można to prosze o jakieś większe info na temat tego programu, jego zastosowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 "man mail" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FedoraOn Napisano Październik 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 A jakim poleceniem usuwać te zbierające się maile? Jest ich coraz więcej i (_żeczywiście_ → rzeczywiście) ORT są od systemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 A jakim poleceniem usuwać te zbierające się maile? Jest ich coraz więcej i (_żeczywiście_ → rzeczywiście) ORT są od systemu... i znow man mail (tam jest opisane) delete (d) Zaznaczas wiadomości podane w argumencie jako usunięte. Usunięte wiadomości nie zostaną zapisane w mbox, ani nie będą dostępne dla większości innych komend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi